Reviews

Review: Cabin Fever 2: Spring Fever (2009)

Gisteravond was Cabin Fever 2: Spring Fever op RTL5. Het eerste deel uit 2002, geschreven en geregisseerd door Eli Roth, kon ik wel waarderen, dus ik was benieuwd naar Spring Fever. Misschien had ik toch beter Cabin Fever zelf op kunnen zetten.

Het verhaal
De film opent met een scène waarin onze oude vriend Paul (Rider Strong), geïnfecteerd en al, weet op te staan uit het water en zich een weg baant door het bos. Eindelijk aangekomen bij een weg wordt hij aangereden door een schoolbus en dat is het einde van Paul. Bizar dat Strong voor deze hele minuut aan screentime first billing heeft gekregen. Ik hoop dat hij er een aardige paycheck voor heeft gekregen.

Goed, Deputy Winston (Giuseppe Andrews) stelt de buschauffeur gerust dat hij maar een eland heeft geraakt en de bus gaat terug naar school. Daar verspreidt de infectie zich via flesjes water die gevuld zijn met water uit de bron waar Paul in heeft gelegen. En laat het nou net tijd zijn voor Prom.

Beoordeling
Ik kan het niet anders uitdrukken dan dat Spring Fever weinig redeeming qualities heeft. De film is slecht geacteerd, slecht gefilmd, slecht geschreven. Ik snap dat regisseur Ti West (The Innkeepers) niets met het eindproduct te maken wilde hebben dat geplaagd werd door reshoots en 2 jaar op de plank heeft gelegen. Hier gaat het alleen om gore. Het psychologische aspect, ‘cabin fever’ als het ware, is voor het gemak vergeten. Juist de interactie tussen de vrienden uit deel 1 terwijl de infectie zich verspreidt is interessant. Spring Fever heeft weinig aandacht voor character development en alle tieners zijn zo unlikeable dat het je niet eens interesseert dat ze doodgaan.

Conclusie
Eén van de slechtste films die ik in tijden heb gezien.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

1 reactie

  1. […] dit klinkt nu allemaal erg negatief. Zo slecht was het ook weer niet. Het is niet Cabin Fever 2 slecht. Het is eigenlijk een erg middelmatige film waar niets bijzonders aan is. Het is leuk dat ze […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *