poster-knockknockEvan (Keanu Reeves) is een succesvolle architect met een leuk gezin. Wanneer zijn vrouw en kinderen een weekend weg zijn en Evan alleen thuis zit om aan een project te werken, wordt er op de deur geklopt. De schaars geklede Genesis (Lorenza Izzo) en Bel (Ana de Armas) staan voor de deur en vragen om hulp. Zijn rustige weekend verandert al snel in een nachtmerrie.

Beoordeling
Knock Knock is een remake van de voor mij onbekende thriller Death Game uit 1977. Het verhaal zou bij Hostel-regisseur Eli Roth in goede handen moeten zijn, want hij weet wel hoe hij een leuk weekend of leuke vakantie in een nachtmerrie moet laten eindigen. De eerste helft van de film is het beste deel. Roth weet de spanning aardig op te bouwen en Keanu Reeves zet een sympathieke rol neer als family man die de charmes van de sexy dames probeert te weerstaan. En daarna verandert de film in een regelrechte trainwreck. Op zich heb ik me prima vermaakt met de film zolang ik mijn hersenen niet toestond om na te denken over het onzinnige verhaal. Want WTF? Waar sloeg dit op? Ik weet het nog steeds niet. Ik zet nogal wat vraagtekens bij de motivatie van de meiden en de uitvoering van hun ‘plan’. Om alleen te zeggen dat ze gestoord zijn, vind ik te makkelijk.

Keanu Reeves helpt de film ook niet met zijn acteerprestatie. Hij kan prima een sympathieke gozer spelen, maar toen hij angstig moest overkomen… tja, dat was eigenlijk best lachwekkend. En toen begon ik mij af te vragen of dit niet een zwarte komedie was in plaats van een thriller. Lorenza Izzo is in real life getrouwd met Roth en speelde eerder een prima hoofdrol in zijn The Green Inferno. Ook hier zit ze prima op haar plek en ze krijgt ook aardig tegenspel van Ana de Armas. Death Game-actrice Colleen Camp komt voorbij in een bijrol en is ook als producer verbonden aan Knock Knock.

Conclusie
Knock Knock begint aardig, maar ontspoort helaas al snel. Niet het beste werk van Eli Roth en ook niet van Keanu Reeves.

rating-2halfstars

Tags: , , ,

6 Comments

 1. Jacqueline

  1 april 2016 at 07:49

  Ik denk dat ik nooit harder heb gelachen tijdens een ‘speech’ dan die van Keanu als hij boos wordt omdat ze ‘m gaan vermoorden. “I fucked you? You fucked me!” Verschrikkelijk 😛

  1. Gwen

   3 april 2016 at 20:38

   Ja, dat kan je toch niet serieus nemen? “It was free pizza!” >.<

 2. Riinyosa81

  1 april 2016 at 08:20

  Trainwreck is een passende benaming voor deze ondermaatse thriller. Een zeer matige Reeves, vrijwel geen spanning en het ontbreken van een motief is ook al zo’n dingetje

  1. Gwen

   3 april 2016 at 20:39

   Thanks. Ik kon ook geen andere passende omschrijving bedenken.

 3. Nostra

  7 april 2016 at 08:45

  Dit was een film die me niet aansprak en ik dus ook overgeslagen heb. Toch wel een goede keuze als ik het zo lees.

  1. Gwen

   12 april 2016 at 22:50

   Ik denk ook niet dat het jouw ding is dus verstandig dat je het hebt overgeslagen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *