Rings is nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray! Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Pictures Benelux voor het beschikbaar stellen van een DVD-exemplaar van deze mysterieuze film.

Het verhaal
Samara is terug in deze derde film uit de Ring-serie. Wederom duikt zij op in een video die iedereen die ernaar kijkt binnen zeven dagen van het leven zal beroven. Ditmaal dreigt een jonge vrouw genaamd Sky (Aimee Teegarden) het slachtoffer te worden van deze beruchte vloek.

Beoordeling
Na het succes van The Ring (2002) volgde in 2005 de beroerde sequel The Ring Two. Nu is er dik 10 jaar later Rings, een film die The Ring als trilogie wilt afsluiten, maar tegelijkertijd ook de franchise nieuw leven in hoopt te blazen. Nu had ik al niet zoveel vertrouwen in dat laatste, want de release van Rings werd meerdere malen uitgesteld. De film belandde begin dit jaar in de bioscoop, terwijl de oorspronkelijke release datum in 2015(!) lag. Wanneer de release van een film zo vaak wordt uitgesteld, is dat meestal een teken dat de studio er geen vertrouwen meer in heeft. Mijn verwachtingen waren dan ook behoorlijk laag toen ik de film bekeek. Misschien wel goed, want ik heb me uiteindelijk prima vermaakt met Rings.

Hoewel ik een grote horror fan ben, was ik nooit zo onder de indruk van The Ring als horrorfilm. In mijn ogen was het meer een familie drama, maar het mysterie rondom Samara en de tape sprak me wel aan. Net als The Ring Two borduurt ook Rings hierop voort, zonder Naomi Watts dan. Het verhaal is heel simpel: iemand kijkt de tape en heeft 7 dagen voordat Samara haar komt halen. Ze gaat net als Watts in het eerste deel op onderzoek uit en gaandeweg krijgt de kijker meer informatie over de achtergrond van Samara en de tape. Eng vind ik het niet, maar goed, ik vond het eerste deel ook niet eng dus wat dat betreft ben ik niet de juiste persoon om hier iets over te zeggen. Wel wist de film mijn interesse vast te houden. Er hangt helaas veel slechte buzz om deze horrorfilm en dat vind ik persoonlijk onterecht. Vernieuwend is het niet, maar zo slecht als The Ring Two is het zeker niet.

Big Bang Theory-acteur Johnny Galecki speelt een professor die op de tape stuit en deze voor onderzoek verspreidt. Het is leuk om hem weer eens in een heel andere rol te zien dan als de nerdy Leonard. Nieuwkomer Matilda Lutz speelt een aardige hoofdrol. Haar vriend wordt gespeeld door Alex Roe van The 5th Wave. Hij is nog steeds geen sterke acteur, maar komt hier gelukkig wat beter uit de verf. Verder zijn er aardige bijrollen voor Friday Night Lights-actrice Aimee Teegarden en Vincent D’Donofrio.

Bonusmateriaal
De DVD bevat 2 featurettes, namelijk Terror Comes Full Circle en Resurrecting the Dead: Bringing Samara Back Again. In de eerste praten cast en crew over The Ring trilogie en de tweede featurette laat zien hoe actrice Bonnie Morgan wordt omgetoverd tot Samara. Morgan speelde Samara overigens ook in de put scène in The Ring Two.

Conclusie
Rings zorgt ervoor dat we qua verhaal cirkeltje rondgaan en is een waardige afsluiter van de trilogie.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

10 reacties

 1. Dit is met afstand één van de slechtste films die ik dit jaar heb gezien… gezien jouw opmerkingen mbt the Ring Two kan ik me daar dus maar beter ver van houden:)

  1. Haha ja als je dit al slecht vond.. :p

 2. Gelukkig kruipt die chick wel weer uit de televisie. Anders had het gewoon ‘naamloze film’ kunnen heten. Zit totaal geen creativiteit achter.

  1. Na deel 2 kan ik deze film niet haten :p

 3. Ik vond ‘m echt slecht… Met veel dingen kan ik genoegen nemen, maar er zaten enorm veel fouten in. Jammer.

  1. Fouten? Het is heel lang geleden dat ik de eerste 2 films heb gezien dus het kan zijn dat er dingen langs me heen zijn gegaan. :s

 4. […] Tweede kwartaal (in het groen) • Een film met magie: Beauty and the Beast • Een Marvel film: Guardians of the Galaxy Vol. 2 • Een DC-comics film: Wonder Woman • Een hele slechte film: The Mummy • Een film gebaseerd op een game: Max Payne (geen recensie) • Een gehypte film: Alien: Covenant • Een deel van een trilogie: Rings […]

 5. […] Wanneer ik denk aan de vitriol die middelmatige horrorfilms als Rings en Wish Upon over zich heen krijgen dan vraag ik me af wat mensen vinden van een film als […]

 6. […] Ga Rings kijken. Ga Life kijken. Ga iets nuttigs doen met je leven. Maar kijk vooral niet The Black Room op […]

 7. […] Mummy; Murder on the Orient Express; Naked; Pitch Perfect 3; Raw; Resident Evil: The Final Chapter; Rings; The Sense of an Ending; The Snowman; Spider-Man: Homecoming; Split; Thor: Ragnarok; Train to […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *