poster-the5thwaveAliens proberen stapsgewijs de wereldbevolking uit te roeien. Na duisternis, verwoesting, infectie en invasie volgt er een vijfde en laatste stap. De 16-jarige Cassie (Chloë Grace Moretz) probeert haar broertje te redden voordat het te laat is. Ze krijgt hulp van een knappe vreemdeling (Alex Roe), maar kan zij hem vertrouwen nu de aliens zich onder de mensen verschuilen?

Beoordeling
Ik had lage verwachtingen van The 5th Wave, de zoveelste verfilming van een young adult novel. Misschien heeft dat geholpen, want uiteindelijk heb ik me prima vermaakt met deze film. Persoonlijk vind ik het wel jammer dat de focus ligt op de vijfde stap. De eerste vier stappen komen maar kort in beeld, maar juist het begin van de aanval vond ik het meest interessant. Daarna vervalt The 5th Wave in een standaard young adult verhaal, inclusief love triangle. Al moet ik toegeven dat ze de love triangle wel op een amusante manier hebben weten neer te zetten doordat één van de personages niet eens door heeft dat hij in de love triangle zit.

Chloë Grace Moretz speelt een prima hoofdrol en weet de film ook te dragen. Ik ben wel verbaasd dat ze Liev Schreiber hebben kunnen krijgen voor deze film, want zijn rol als kolonel lijkt me voor hem totaal geen uitdaging om te spelen. Waarschijnlijk ging een groot deel van het casting budget naar Schreiber en dat is dan ook de reden dat we verder opgescheept zitten met Nick Robinson en Alex Roe die matige rollen spelen. Robinson kijkt net als in Jurassic World weer net zo verveeld uit zijn ogen en Roe lijkt net een robot. Gelukkig speelt Maika Monroe van It Follows wel een leuke bijrol. Maria Bello en Ron Livingston proberen het beste te maken van hun bijrollen.

Conclusie
Hoewel ik moe ben van alle young adult novel verfilmingen, heb ik me prima vermaakt met The 5th Wave. De film haalt het niveau van The Hunger Games of Divergent niet, maar weet met een paar momenten verrassend uit de hoek te komen.

rating-3halfstars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

8 reacties

 1. […] Be Cool, Sodapop : Review The 5th Wave (2016) De Filmkijker : Die Hard With a Vengeance – Recensie (1995) Miss Movie : Remakes… Waarom?1? Ongevraagd filmadvies : Carol (Todd Haynes) – Langzame romance Sweet Movies : The Boy – Recensie […]

 2. Klinkt er als eentje om thuis te kijken. En aangezien het een YA verfilming is heb ik dan ook gelijk de vraag of dit een afgerond verhaal is of dat er nog een aantal vervolgfilms zullen komen…

  1. Het einde laat de deur open voor een vervolg, maar ik had wel een gevoel van closure toen ik de zaal uit liep, dus echt storend was het niet. 🙂

 3. Gisteravond heb ik hem ook gezien, en man, wat viel ‘ie me tegen. Misschien juist omdat ik had verwacht dat ze van die vijf golven echt wel iets interessants hadden kunnen maken. Maar nee, het was zo voorspelbaar als het maar kon haha. Na de pauze had ik mijn verwachtingen iets bijgesteld, en de tweede helft vond ik dan ook veel beter te doen. Grappig inderdaad hoe één van de jongens uit de love triangle geen idee had dat ‘ie er in zat – dat was wel een leuk puntje.

  1. Ze hadden ook wel wat meer met die 5 golven kunnen doen idd. Jammer.

 4. Ik ga deze ook thuis kijken. Vind YA altijd wel fijn kijken, vooral als er wat sensatie bij komt kijken 🙂

  1. Ja, vind ik ook. 🙂

 5. […] Nieuwkomer Matilda Lutz speelt een aardige hoofdrol. Haar vriend wordt gespeeld door Alex Roe van The 5th Wave. Hij is nog steeds geen sterke acteur, maar komt hier gelukkig wat beter uit de verf. Verder zijn […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *