rickiandtheflash-packshotRicki and the Flash is nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray! Met dank aan Way to Blue en Sony Pictures Home Entertainment voor het beschikbaar stellen van een DVD-exemplaar van deze leuke film.

Het verhaal
In Ricki and the Flash, van de Oscar-winnende regisseur Jonathan Demme (The Silence of the Lambs) en de Academy Award-bekroonde scenarioschrijfster Diablo Cody (Juno) zie je Meryl Streep als nooit tevoren in de rol van hardrockzangeres en -gitariste Ricki Rendazzo. Ricki liet ooit haar gezin in de steek om rockster te worden en bewandelde zo een levenspad dat niet echt over rozen ging. Nu ze ouder is, keert ze terug naar haar gezin en krijgt ze de kans om alles weer goed te maken. Een authentieke en aangrijpende film vol muziek en live-optredens.

Beoordeling
Ricki and the Flash is een fijne feel good movie. Eentje die je in de jaren ’90 met regelmaat voorbij zag komen, maar tegenwoordig niet meer zoveel wordt gemaakt. Het verhaal schijnt deels gebaseerd te zijn op het leven van de rock zingende schoonmoeder van Diablo Cody. Heel bijzonder is het verhaal niet. De film is vrij voorspelbaar, maar door het hoge feel good gehalte stoort het niet. Meryl Streep speelt een leuke rol als rockende moeder die na jaren weer op de stoep staat wanneer haar dochter Julie (Mamie Gummer) wordt gedumpt. Gummer is de real life dochter van Streep en de twee hebben dan ook prima samenspel. Kevin Kline heeft een leuke bijrol als de nette ex-man van Ricki terwijl Jessie’s Girl-zanger Rick Springfield haar huidige love interest speelt. Sebastian Stan, die we kennen als Bucky van de Captain America films, heeft een kleine rol als zoon van Ricki.

Een film als Ricki and the Flash kan natuurlijk niet zonder muziek. Streep zingt verschillende nummers in de film, maar niet alle nummers zijn even geslaagd en dan denk ik vooral aan Streeps versie van Lady Gaga’s Bad Romance. Ze hadden het beter bij classic rock kunnen houden!

Bonusmateriaal
De DVD bevat een featurette genaamd ‘Getting Ready for Ricki: the Making of Ricki and the Flash’ die een kleine 10 minuten duurt. Aan het woord komen Jonathan Demme, Diablo Cody, Rick Springfield en Meryl Streep. Er wordt o.a. in verteld dat Streep gitaar heeft leren spelen voor haar rol en er wordt gesproken over haar look in de film. Bij mijn DVD zat ook een code voor een digitale versie van de film die je kan gebruiken voor je computer, tablet of smartphone.

Conclusie
Ricki and the Flash is een leuke feel good movie met een fijne cast.

rating-3halfstars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

4 reacties

  1. Ik ben geen fan van Meryl Streep, dus ik laat de films waarin ze speelt meestal links liggen…dat is dan ook het geval voor deze film.

    1. Ik ben ook geen fan van Streep, maar in bepaalde rollen kan ik haar wel waarderen. 🙂

  2. Deze wilde ik indertijd wel in de bios zien maar heeft hier niet gedraaid. Ben nog wel benieuwd naar deze guilty pleasure.

    N.B. De opzet van deze recensie leest lekker weg

    1. Thanks! Misschien moet ik vaker tussenkopjes gaan gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *