poster-rebirthKyle (Fran Kranz) is getrouwd en heeft een saaie kantoorbaan. Op een dag staat zijn oude studiegenoot Zack (Adam Goldberg) op de stoep. Zack overtuigt Kyle om deel te nemen aan een soort retraite genaamd ‘Rebirth’ om uit de sleur van zijn normale leven te stappen en zichzelf te vinden.

Beoordeling
Als je al langer mijn recensies leest dan zal het je misschien zijn opgevallen dat ik niet snel hele hoge of lage scores geef aan films. Ik ben niet het type dat zal zeggen: “WORST. MOVIE. EVER!”. Rebirth is ook niet the worst movie ever, maar, wow, wat heb ik een hekel aan deze film. De volgende gedachtes gingen door mijn hoofd tijdens het kijken: “pretentieus”, “zielloos”, “de filmmaker hoort zichzelf graag praten” en “dit gaat helemaal nergens over”. Tijdens het kijken kreeg ik zelfs een hekel aan iedereen die met de film te maken heeft en over het algemeen mag ik acteurs als Fran Kranz (The Cabin in the Woods), Pat Healy (Starry Eyes), Andrew J. West (The Walking Dead) en Adam Goldberg (Saving Private Ryan)! Ik heb na een uur overwogen om de film af te zetten, maar ik heb toch verder gekeken in de hoop dat het beter zou worden. Maar nee, deze Netflix film is niet alleen tot het eind pijnlijk om naar te kijken. Nee, de regisseur kan zichzelf niet stoppen en gaat tijdens de aftiteling gewoon door.

Karl Mueller is de schrijver en regisseur van Rebirth. Pas na het zien van de film kwam ik erachter dat hij ook verantwoordelijk was voor Mr. Jones, een slechte horrorfilm die ook op Netflix te vinden was. Ik weet niet waar Mueller mee bezig is, maar na deze twee wanstaltige producties kan ik hem alleen maar een carrièreswitch adviseren.

Conclusie
Rebirth is een zielloze film met een hoop oppervlakkige geblabla om niets. Dit is de slechtste film die ik tijden heb gezien.

rating-1halfstars


PS: Tijdens het kijken kreeg ik wel het gevoel dat de film bij mannen beter in de smaak zou vallen.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

9 reacties

 1. Bedankt voor de waarschuwing. Rebirth kan ik dus met een gerust hart doorstrepen. Het gaat niet best met de filmcarrière van Adam Goldberg. Vorig jaar probeerde ik nog het door hem geregisseerde No Way Jose, maar dat hield ik niet langer dan tien minuten vol. Te oordelen aan het overzicht op IMDb heeft hij op tv meer succes. Aan zijn bijdrage aan de uitstekende serie Fargo mankeerde in ieder geval niets.

  1. Graag gedaan, Gert!

   Ja, erg jammer van Adam Goldberg. Ik wilde wel een recente, relevante titel noemen bij zijn naam, maar ik kwam dus niet verder dan Saving Private Ryan. Ik heb Fargo niet gezien, maar ben blij om te horen dat hij meer succes heeft op TV. 🙂

 2. Vinnie's Recencies

  Haha, geweldig. Pittige recensie. Dus…naar jouw idee wellicht meer geschikt voor mannen? Toch maar een poging wagen dan ;-)…

  1. Haha, op eigen risico dan. Ik heb je wel gewaarschuwd! :p

   Ik vond de film meer op mannen gericht dus misschien valt het beter in de smaak bij de juiste doelgroep. Maar niet veel beter. 😉

   1. Vinnie's Recensies

    Haha. Ok. Ik ga bekijken of er de tijd voor wil nemen. Denk t wel. 🙂

    1. Okay, succes! Je gaat het nodig hebben :p

 3. Ik ben een man en vond deze film 3 miljoen keer niks. Mij was een twist beloofd en omdat ik in een recensie las dat het super spannend was ging ik er voor. En wat een teleurstelling. De bedoeling is geloof ik om een beetje weer te geven hoe sektes en zelfhulp bewegingen werken. In het begin wil je inderdaad uitvinden wat er allemaal aan de hand is. Maar op een gegeven moment was het allemaal wel een beetje te makkelijk. Ik wil best geloven dat sommige mensen heel snel automatisch opgelegde regels opvolgen. Maar dat moeten ze eens met mij proberen. Daar ben ik toch echt veel te kritisch, paranoïde en te eigenwijs voor. Nu weet ik wel dat er al goed van te voren mensen worden uitgezocht die snel onder de indruk zijn. Toch zal je heus wel meer mensen hebben die niet zomaar klakkeloos aannemen wat ze voorgeschoteld worden. Op een gegeven moment heb je door wat ze aan het doen zijn en dan is het gewoon niks meer aan. En omdat de beloofde twist uitblijft besef je gewoon dat je je tijd hebt verspild.

  1. Het is goed om te weten dat ik niet de enige ben die dit een slechte film vindt. Een twist.. tja, misschien in de ogen van de filmmaker was het een twist, maar ik vond het ook geen twist en eigenlijk had ik toen al het punt bereikt dat het me ook niet meer interesseerde. :/

 4. Als man/mens kan ik zeggen dat de hele film tijdverspilling was. Door hem volledig uit te kijken voel ik mij nog stommer dan de maker ervan. Een afrader op élk vlak. Hoort niet thuis onder ‘psycgologische thriller’. Vuilbak is beter 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *