thewoods2016In mei jl. vroeg ik jullie na de release van de teaser trailer van de nieuwe horrorfilm The Woods wat zich nou eigenlijk in het bos bevindt. Als grapje noemde ik de Blair Witch. Ondanks dat The Woods wel een Blair Witch Project vibe gaf, dacht ik echt niet serieus dat het stiekem een Blair Witch film zou zijn. Maar afgelopen weekend werd inderdaad bekend dat de nieuwe Adam Wingard film een Blair Witch Project sequel is en dat de nieuwe titel van de film simpelweg Blair Witch is.

Nu moet ik iets bekennen: nu bekend is dat The Woods een Blair Witch Project sequel is, zakt mijn interesse in de film wel een beetje. De marketingcampagne tot nu toe is well played, dat geef ik toe. Maar really, Blair Witch? Ik weet dat nostalgie tv heel hip is tegenwoordig met al die revivals, maar is een nieuwe Blair Witch film nodig? Kom liever met iets origineels!

blairwitch2016-002Hoewel ik de marketingcampagne rondom de originele Blair Witch Project geweldig vond, had ik niet zoveel met de film zelf. Ik ben misschien één van de 3 mensen op aarde die Book of Shadows: Blair Witch 2 beter vond. Na 16 jaar heb ik niet zo’n behoefte aan nog een Blair Witch film.

De nieuwe Blair Witch lijkt in tegenstelling tot Book of Shadows een direct vervolg te zijn op de originele film. Eén van de personages gaat op zoek naar zijn zus en dat moet dan wel Heather zijn toch? Maar wil ik wel weten wat er met Heather gebeurd is? Wil ik wel meer over de Blair witch te weten komen? Soms is het niet weten enger dan alles voorgekauwd krijgen.

Blair Witch draait vanaf 15 september in de Nederlandse bioscopen.

Wat vind jij van deze twist dat The Woods een Blair Witch sequel blijkt te zijn?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *