Gisteren ben ik voor het eerst in mijn leven alleen naar de bioscoop gegaan en dat beviel me eigenlijk wel! Ik kon zelf bepalen naar welke film ik ging (Star Trek Beyond – recensie volgt!), naar welke bios (Pathé Schouwburgplein) en hoe laat (lekker vroeg om 10.10). Heerlijk!

Nu voel ik me een beetje stom dat ik nooit eerder alleen naar de bios ben gegaan. Op zich was het niet eerder nodig, want ik heb een zus die van films houdt, genoeg vriendinnen om mee te gaan en ik had een lange relatie met iemand die graag films kijkt. Er was altijd wel iemand om mee naar de film te gaan dus waarom zou ik dan alleen gaan?

500days-001Wat me ook weerhield was een stukje angst en schaamte. Ik was toch wel een beetje bang dat mensen zouden denken dat ik zo pathetic was dat ik helemaal niemand kon vinden om mee naar de film te gaan. En dat terwijl ik rustig ergens in mijn eentje ga lunchen dus het is best een irrationele gedachte. Dankzij ons fijne blogwereldje kwam ik erachter dat toffe ladies als Patricia en Daphne ook alleen naar de bios gaan en dat dat zeker niet iets is om je voor te schamen.

Maar waarom nu wel alleen naar de bioscoop?
Het afgelopen jaar is er een hoop veranderd in mijn leven. Ik kreeg een nieuwe baan en er zit een heel verhaal achter, maar mijn vrije dag is nu de dinsdag. Wie is er nou vrij op dinsdag? Helemaal niemand! Ik heb vriendinnen die op maandag, woensdag, donderdag of vrijdag hun vrije dag hebben, maar niemand is op dinsdag vrij. Ik kan niet wachten tot de mogelijkheid er is om mijn vrije dag te ruilen, want dit is best kansloos.

scream2-maureenVerder is momenteel iedereen op vakantie of bezig met verhuizen, verbouwen, baby’s en zwanger zijn. Mijn relatie is uit, ik ben pas verhuisd, heb geen kinderen en zit nu thuis single te zijn. Alle tijd van de wereld dus om een filmpje te pakken! En als er niemand is om mee te gaan dan ga ik voortaan toch gewoon alleen? Als ik Star Trek Beyond wil kijken dan ga ik Star Trek Beyond kijken! Je moet je eigen geluk maken en daar moet je ook moeite voor doen, bijvoorbeeld door eens uit je comfort zone te stappen en in je eentje dingen te ondernemen.

Niet dat ik nu ineens een onwijze einzelgänger ben geworden, hoor! Over 2 weken ga ik gezellig met mijn zus naar Suicide Squad. Maar ik ga zeker binnenkort ook weer eens alleen naar de bios.

Ga jij wel eens alleen naar de bioscoop?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

15 reacties

 1. Ik ga al jaren alleen en snap nooit zo die angst die mensen hebben om alleen te gaan. Zelf boeit het me nooit wat anderen denken, waarom zou ik mee daar zorgen over maken? Maar goed om te lezen dat het je beviel. En wat betreft die vrije dinsdag, dat is al jaren m’n vrije dag dus je bent niet de enige!

  1. Angsten zijn vaak irrationeel. Ik weet dat het eigenlijk nergens op slaat, want er zijn genoeg dingen die ik wel alleen doe dus waarom zou dit dan anders zijn?

   Heb je zelf gekozen voor de dinsdag als vrije dag en zo ja, wat is je motivatie? :p

   1. De reden dat het dinsdag is, komt omdat ik jaren geleden een avondstudie deed aan de universiteit en er een aantal lessen op dinsdag overdag had. Zo is het dinsdag geworden en ook zo gebleven omdat dat ook handig met het gezin.

    1. Dat is een goede reden om voor de dinsdag te kiezen. De reden dat ik het vraag is, omdat de dinsdag mijn laatste keuze zou zijn. Niet vanwege mijn vriendinnen (das gewoon pech), maar omdat ik het niet fijn vindt qua ritme om na het weekend één dag te werken en dan weer vrij te zijn.

     1. Dat vind ook juist wel lekker 🙂 één dagje en dan een dag rust en dan nog maar drie dagen

 2. Ik ben blij dat het je zo goed beviel en wij een beetje als inspiratie hebben kunnen dienen 😉 Er is niets zo lekker als ’s morgens vroeg in je eentje een hele bioscoopzaal te bezetten en optimaal van een film te kunnen genieten!

  1. Haha ja, jullie zijn zeer wijs! Als jullie nog meer goede ideeën hebben dan hoor ik ze graag. 😉

   Het is zeker lekker rustig in de ochtend. Dat bevalt me goed!

 3. Heel herkenbaar! Ik ben vorig jaar voor het eerst alleen naar de bioscoop geweest. Er wilde namelijk niemand mee naar de nieuwe Star Wars en ik wilde hem per se zien. Dus toen maar alleen! Dat beviel mij ook prima. Zeker voor herhaling vatbaar, maar met vriendinnen is natuurlijk ook altijd gezellig 😉

  1. Goed om te horen dat het ook voor anderen herkenbaar is! En met vriendinnen is het zeker ook gezellig 😀

 4. Af en toe ga ik ook alleen. Heerlijk! Dat zal nu wel iets vaker gaan gebeuren nu mijn contract afloopt en ik nog geen ander werk heb. Lekker in de ochtend of aan het begin van de middag naar de bios. Prima! Goed om te lezen dat het jou ook bevalt.

  1. Ik hoop dat je snel weer ander werk vindt! Wel positief bekeken dat je dan in de tussentijd wat vaker alleen naar de film kan. 🙂

   1. Ja, het moet er nog wel van komen hoor haha! Maar goed, dit is ook pas mijn 3e “vrije” dag. 😉

 5. Ik ging vroeger vaak alleen naar de bioscoop. Ik kon gewoon niet veel mensen vinden die mijn smaak deelden. Omdat ik in het bezit was van een Cineville pas was een regelmatige gang naar de bios lucratief. Toen de mannelijke protagonist ook wat vaker naar de bios wilde en een Cineville pas aanschafte waren De Protagonisten een feit. Voor mij is het samen gaan juist goed omdat ik veel dingen alleen doe. Ik vind het ook niet raar (of zielig) als mensen alleen naar een bios, restaurant etc. gaan. Ik denk dan altijd dat zij gewoon iets doen wat zij leuk vinden en er voor hebben gekozen om het alleen te ondernemen. Een film kijken met iemand die alleen meegaat voor de gezelligheid en dan vervolgens alleen maar voor afleiding zorgt omdat hij of zij er niets aan vindt is echt vervelend. Dus Gwen, geniet met volle teugen van het alleen naar de bios gaan 🙂

  1. Bedankt voor de bemoedigende woorden! 🙂

 6. Toen ik voor het eerst alleen naar de bioscoop ging, vond ik dat ook een grote stap. Maar eigenlijk is het af en toe heerlijk om in je eentje naar de film te gaan! Alleen jammer dat je niemand hebt om tegen te praten voordat de voorfilmpjes beginnen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *