Reviews

Review: Predestination (2014)

poster-predestinationIn Predestination speelt Ethan Hawke een temporal agent van een geheime organisatie die tijdreizen gebruikt om missies te volbrengen. Tijdens zijn laatste missie probeert hij die ene crimineel te pakken te krijgen die hem al jaren te slim af is.

Beoordeling
Predestination is een film die het beste tot zijn recht komt zonder voorkennis dus ik adviseer je om te stoppen met het lezen van deze recensie. Laat je verrassen door deze intrigerende film die gebaseerd is op ‘All You Zombies’, een short story van Robert Heinlein. Dat gezegd hebbende: ik heb altijd wel een beetje moeite met dit soort films over tijdreizen. Hoe meer je erover nadenkt, hoe minder logisch het allemaal wordt. Althans, dat is in mijn beleving zo. Daarom probeer ik de gebeurtenissen in Predestination maar te accepteren zoals ze gepresenteerd worden, anders wordt het moeilijk om te genieten van de film. Het interessante verhaal houdt de aandacht en de vrij korte speeltijd van 97 minuten zorgt ervoor dat de film zijn tempo niet verliest door onnodige filler.

De grote verrassing van Predestination is actrice Sarah Snook, die ook te zien is in de horrorfilm Jessabelle. Zij geeft een emotionele en veelzijdige performance die voor mij de film naar een hoger niveau bracht. Hopelijk gaan we meer van deze fantastische actrice zien in de toekomst. Ethan Hawke en Noah Taylor zijn goede acteurs die hier ook prima rollen spelen.

Conclusie
Wat ik kan waarderen aan Predestination is de originaliteit en met name Sarah Snook. Al probeer ik niet teveel over het verhaal na te denken, want dan zou mijn score waarschijnlijk lager uitvallen.

rating-4stars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. Ik vond Predestination ook erg bijzonder, en zeker een film die je zonder voorkennis moet kijken 🙂

  2. Inderdaad een prima film en erg origineel concept. Ben het met je eens dat Snook een actrice is waarvan we veel mogen verwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *