Roodharige actrices zijn hot in Hollywood. Hoewel niet alle roodharige actrices van nature redheads zijn, hebben ze wel veel succes sinds ze van haarkleur zijn veranderd. Bekijk hier mijn top 5:

1. Julianne Moore
stillalice001Netflix tips: The Kids Are All Right, A Single Man, Evolution
De meest succesvolle redhead die momenteel werkzaam is in Hollywood moet wel Julianne Moore zijn. En ze is ook nog eens van nature roodharig. Moore verdiende eerder dit jaar haar eerste Oscar met haar rol in Still Alice, maar speelde ook sterke rollen in o.a. Magnolia, The Hours, The Kids Are All Right en Maps to the Stars. Later dit jaar is ze te zien in The Hunger Games: Mockingjay – Part 2.

2. Emma Stone
emmastone002Netflix tips: The Help, Superbad, Ghosts of Girlfriends Past
Emma Stone is geen natural redhead, maar wel één die bekend staat om haar rode lokken. De blondine kreeg het advies van producer Judd Apatow (Superbad, Knocked Up) om haar haar rood te verven. Superbad betekende haar doorbraak in Hollywood en nu is zij één van Hollywoods meest populaire actrices die eerder dit jaar nog een Oscar-nominatie kreeg voor haar bijrol in Birdman.

3. Amy Adams
amyadams002Netflix tips: The Fighter, The Master, Sunshine Cleaning
Ook Amy Adams is van nature blond, maar succesvoller als redhead. In het begin van haar carrière was zij als blondine te zien in films als Drop Dead Gorgeous en The Wedding Date. Voor de serie Dr. Vegas moest zij haar haar verven, omdat er al een andere blondine in de cast was. Een jaar later brak ze door – als redhead – met de film Junebug, waarvoor zij haar eerste Oscar-nominatie verdiende.

4. Jessica Chastain
jessicachastain001Netflix tips: Zero Dark Thirty, Take Shelter, The Help
Het succes van natural redhead Jessica Chastain leek in 2011 uit het niets te komen met rollen in Take Shelter, The Tree of Life en The Help. Sindsdien heeft zij alleen maar nog meer succes gehad met rollen in o.a. Zero Dark Thirty en A Most Violent Year. Veel zin om van haarkleur te veranderen heeft Chastain niet. Wanneer een rol vraagt om een andere kleur dan draagt zij een pruik.

5. Bryce Dallas Howard
brycedallashowardNetflix tips: The Help, 50/50, Spider-Man 3
Bryce Dallas Howard moet haar rode lokken wel van vader Ron Howard (regisseur van A Beautiful Mind) hebben geërfd. Zij is een tijdje uit de spotlight geweest na rollen in The Village, Spider-Man 3 en The Help, maar met een hoofdrol in blockbuster Jurassic World is zij weer helemaal terug.

En nog 5 andere redheads: Alicia Witt, Alyson Hannigan, Isla Fisher, Jayma Mays en Sarah Snook

Welke roodharige actrice is jouw favoriet?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

9 reacties

 1. Mag ik ook vier favorieten noemen? 🙂 Ik vind de eerste vier allemaal goed. Als ik echt moet kiezen dan ga ik voor Julianne Moore. Die heeft zich ondertussen toch wel echt bewezen. Op een goede tweede plaats komt Jessica Chastain. Zij heeft mij het afgelopen jaar het meeste verrast. Amy is vervolgens nummer drie, mede vanwege haar ogen. Als vierde Emma Stone, die lekker aan de weg timmert. Tot slot Bryce Dallas Howard, die ik niet goed genoeg ken om een oordeel over te vellen.

  1. Dat mag natuurlijk! Ik vond het zelf ook moeilijk kiezen.

 2. Allemaal top actrices! Jessica Chastain zal bij mij voor altijd bovenaan het lijstje staan, maar mijn top vijf zal er volgens mij zo ongeveer hetzelfde uitzien als die van jou. 🙂

 3. Kan me helemaal vinden in dit lijstje 🙂

 4. Stuk voor stuk sterke actrices. Isla Fisher en Christina Hendricks zou ik ook wel voor dit lijstje willen overwegen.

 5. Leuk lijstje! Mijn favoriet is toch wel Emma Stone. Speelt haar rollen erg goed en het wordt alsmaar beter heb ik het idee. Bryce Dallas Howard vind ik een hele interessante vrouw. Zij heeft een bepaalde quality die je weinig ziet. Ondanks dat is haar spel niet altijd even overtuigend.

  1. Thanks!

   Ik heb Bryce niet in veel dingen gezien, maar in Spider-Man 3 vond ik haar wel minder goed spelen dan in The Village bijvoorbeeld. Misschien ligt het ook aan het script.

   1. Ja, misschien. Maar ook in Terminator: Salvation en Lady in the Water vond ik haar niet geweldig hoor.

    1. Dat zijn ook weer niet hele goede films :p maar aan de andere kant, er zijn genoeg acteurs die ook in slechte films een goede prestatie kunnen afleveren. Bryce is dan niet zo’n actrice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *