In #throwbackthursday kijken we naar acteurs die uit de spotlight verdwenen zijn. Vandaag staat actrice Nikki Cox centraal nadat ik haar gisteren op tv zag in een herhaling van de serie Las Vegas.

Nikki begon haar carrière als danseres. Zij had een klein rolletje in Terminator 2: Judgement Day en speelde gastrollen in populaire series als Blossom, Boy Meets World en Baywatch. Nikki scoorde mid jaren ’90 een vaste rol in de sitcom Unhappily Ever After met Geoff Pierson en Kevin Connolly. In deze variant van Married with Children speelde zij Tiffany, die net als Kelly Bundy mooi was, maar in haar geval ook slim. Nikki was alle 5 de seizoenen te zien in de serie.

De grappige redhead kreeg niet lang daarna haar eigen sitcom genaamd Nikki, waarin zij een danseres speelde in Las Vegas. Hoewel de serie vermakelijk was, was het geen succes en na twee seizoenen werd de stekker uit de sitcom getrokken. Ze zat niet lang zonder werk, want zij kreeg vervolgens een vaste rol in de serie Las Vegas met James Caan en Josh Duhamel.

nikkicox003Eind 2006 trouwde Nikki met komiek Jay Mohr en niet lang daarna verdween zij langzaam uit de spotlight. In 2009 had zij nog een rolletje in de film Lonely Street waarin Mohr de hoofdrol speelde en heeft zij nog wat voice over work gedaan. Wat is er met Nikki Cox gebeurd?

In 2011 beviel Nikki van een zoon dus het kan zijn dat zij zich meer op haar gezin heeft gericht. Maar als we celebrity gossip moeten geloven ligt het aan de plastische chirurgie die Nikki heeft ondergaan, wat de looks van de nu 37-jarige actrice flink verouderd heeft. Toch is Nikki nog actief in Hollywood. Onlangs heeft zij de komedie special Jay Mohr: Happy. And a lot. geschreven. Misschien is dit het begin van een nieuwe carrière voor Nikki Cox.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 Reacties

  1. Ik was als jonge jongen wel fan van Nikki. Het waren alleen niet haar acteertalenten die het hem deden. Overigens vond ik zowel Unhapily ever after als Nikki wel grappig.

    1. Haha ik denk dat je niet de enige was die er zo over dacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *