poster-oldboyNa een avond veel gedronken te hebben, ontwaakt Joe Doucett (Josh Brolin, No Country for Old Men) in een cel die oogt als een hotelkamer. Op het nieuws ziet hij dat hij wordt verdacht van de moord op zijn ex-vrouw. Na 20 jaar gevangenschap wordt hij op een dag vrijgelaten. Hij gaat op zoek naar zijn dochter Mia en naar de man die hem al die tijd gevangen heeft gehouden.

Beoordeling
Oldboy is een remake van de gelijknamige Zuid-Koreaanse film uit 2003 van Chan-wook Park (Stoker). Ik heb de veelgeprezen originele Oldboy nooit gezien en heb de remake dan ook zonder verwachtingen gekeken. Ik vond het een goede en verrassende film. Josh Brolin speelt een sterke rol, al zou je misschien verwachten dat zijn personage er na 20 jaar een stuk slechter aan toe zou zijn. Sharlto Copley (District 9) is altijd interessant om naar te kijken. In elke rol is hij weer totaal anders en ook hier verrast hij weer. Elizabeth Olsen (Martha Marcy May Marlene) vind ik iets minder op haar plaats in deze film. Ze komt nogal levenloos over en er mocht wel iets meer pit in zitten. Samuel L. Jackson doet zijn ding en dat doet hij altijd goed.

Minpunt vond ik de manier waarop de vecht scènes in beeld waren gebracht. Ik weet niet of het een hommage moet zijn aan de Aziatische vechtfilms, maar het ziet er wel stom uit als er 10 mannen om Doucett staan en ze allemaal netjes op hun beurt wachten om hem aan te vallen.

Nogmaals, ik heb het origineel niet gezien dus ik kan niet vergelijken. Ik heb me in ieder geval prima vermaakt met Oldboy.

rating-4stars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *