Het is weer tijd voor de jaarlijkse Purge! De periode van 12 uur waarin criminaliteit is toegestaan en zelfs aangemoedigd wordt door de overheid. Maar wat gebeurt er wanneer mensen na die 12 uur niet willen stoppen en doorgaan met hun moordpartijen? Een wereld waarin er dagelijks geweld is! Kan je het je voorstellen? Gelukkig is The Forever Purge maar een film. /s

Beoordeling
Aan het einde van The Purge: Election Year (2016) werd The Purge door nieuw verkozen president Charlie Roan afgeschaft. De opening van The Forever Purge vertelt ons al snel dat Roan niet meer aan de macht is en de NFFA (New Founding Fathers of America) hebben besloten om The Purge weer een officiële feestdag te maken. Lucky us?

Waarom ik dacht dat het een goed idee was om naar het vijfde deel van deze franchise te gaan? Ik weet het niet. Ik ben niet eens zo’n liefhebber van The Purge films en ik heb ze allemaal gezien. Misschien had ik door de aanwezigheid van Josh Lucas (Sweet Home Alabama) en Will Patton (Remember the Titans) stille hoop dat dit deel beter zou worden? Ik kan je vertellen: het wordt niet beter. In mijn recensie van de vorige film, The First Purge, noemde ik het mijn minst favoriete deel. Ja, dat deel ziet er ineens een stuk beter uit na het zien van The Forever Purge.

Forever heeft niet echt een verhaal. Horror kan je het niet meer noemen. Het is die South Park aflevering (THEY TOOK OUR JOBS!) gevolgd door eindeloos geweld. Kwam schrijver James DeMonaco, die ook verantwoordelijk was voor de eerdere Purge films, maar met scherp commentaar over onze maatschappij. Maar dat komt maar niet. Het geheel is vrij saai. Zelfs Lucas en Patton kunnen dat niet goed maken.

Conclusie
Please laat dit de laatste Purge film zijn!

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

1 reactie

  1. Ik was al niet van plan deze film te gaan kijken, je review bevestigt mijn gevoel nog maar weer eens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *