poster-laggies2014Tien jaar na haar middelbare school diploma uitreiking is Megan (Keira Knightley) nog steeds bevriend met haar oude vrienden, maar vergeleken met de rest loopt zij achter. Ze is nog zoekende naar wat ze wil in het leven en ze heeft moeite met de druk die haar omgeving op haar legt. Wanneer haar vriend Anthony (Mark Webber), met wie zij al sinds high school samen is, een aanzoek doet, schiet Megan in de stress. Ze raakt bevriend met tiener Annika (Chloë Grace Moretz) en besluit een week bij haar te logeren om haar leven op orde te krijgen.

Beoordeling
Wanneer ben je volwassen? Als je een bepaalde leeftijd hebt bereikt of bepaalde dingen in het leven, zoals een goede baan? Laggies kijkt op een luchtige manier naar het leven van Megan, een hoogopgeleide jonge vrouw met een lieve vriend. Alleen heeft Megan zich gerealiseerd dat het werk dat bij haar opleiding aansluit niet bij haar past en dat ze haar lieve vriend is ontgroeid. En dat is oké, want ook dat hoort bij volwassen worden. Er zijn genoeg films over mannen die niet volwassen kunnen worden, maar gelukkig gaat Laggies niet voor puberale humor. Er zit voldoende humor in de film, met name verzorgd door het charmante spel van Sam Rockwell die de vader van Annika speelt. Ondanks de absurde situatie waarin Megan zich bevindt, lijkt het alsof de film haar niet belachelijk wil maken. Mede door het frisse spel van Keira Knightley lachen we eerder met Megan mee terwijl zij op haar zoektocht is naar zichzelf. Daarnaast bevat de film ook wat emotionele momenten, waaronder in een subplot waarin Annika op bezoek gaat bij haar moeder die zij al jaren niet heeft gezien. Chloë Grace Moretz laat opnieuw zien dat zij één van de betere actrices is uit haar generatie met haar bijrol als Annika.

Conclusie
Laggies heeft me verrast met zijn charme. Het verhaal is niet bijzonder origineel, maar de frisse toon en de manier waarop met het onderwerp wordt omgegaan zorgt voor fijne, herkenbare film.

rating-3halfstars


Laggies staat op Netflix.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

6 reacties

  1. Laggies was voor mij een film waar ik eigenlijk niet veel van verwachtte, maar die inderdaad allesbehalve tegenviel. Keira Knightley vind ik altijd wel tof eigenlijk, ook weer in deze film. Best apart eigenlijk, hoe zo’n film toch nog zo fris kan aanvoelen!

    1. Ja, dat vond ik ook! Echt een fijne verrassing 🙂

  2. Heb de titel al vaker voorbij zien komen, maar wist niet dat dit zo’n leuke film is. Deze gaat op mijn lijstje.

    1. Laggies is zeker de moeite waard om een kans te geven 🙂

  3. Deze stond bij mij ook op mijn watchlist vanwege Keira Knightley. Heb wel een zwak voor deze karakteractrice omdat ze vrijwel altijd uitdagende rollen aanneemt.

    1. Ik vond het leuk om Keira een keer in een wat losbandige rol te zien. Zo had ik haar al een tijd niet gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *