De familie van Max (Emjay Anthony) krijgt flinke ruzie tijdens de feestdagen. Max is zwaar teleurgesteld en raakt het kerstgevoel volledig kwijt. Hierdoor trekt hij de aandacht van de kwade demoon Krampus, die iedereen straft die niet in Kerstmis gelooft.

Beoordeling
Naast Home Alone, houd ik ook wel van wat kerst gerelateerde horror zo rond de feestdagen. Krampus had ik vorig jaar in de bios gemist en na het bekijken van de film via Pathé Thuis kom ik tot de conclusie dat dat niet zo erg is. Michael Dougherty leverde eerder Halloween horror Trick ‘r Treat af, een film waar ik zelf niet veel mee heb. Hetzelfde kan ik zeggen over Krampus. Ja, Dougherty verdient een originaliteitsprijs, want Krampus is zeker geen standaard horror- of kerstfilm geworden. Maar of de film nou erg vermakelijk is? Nou, dat ook weer niet. De film komt traag op gang en wanneer Krampus zelf eindelijk in beeld komt, gebeurt er nog niet veel. In mijn belevenis hadden ze veel meer met het concept kunnen doen en dat maakt het wel teleurstellend. Goed, pluspunten voor de gemene gingerbread men. Helaas kan ik er niet meer van maken.

Dougherty heeft wel een aardige cast weten te verzamelen. Emjay Anthony, eerder te zien in Chef, speelt een prima hoofdrol. Adam Scott en David Koechner zijn hier ook prima op dreef. Toni Collette loopt er helaas een beetje verloren bij.

Conclusie
Krampus is leuk om een keertje te kijken rond de feestdagen, maar meer ook niet.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

3 reacties

  1. Nog nooit van deze film gehoord xd Denk ook niet dat ik dat ga veranderen 🙂

    1. Je mist niets. 😉

  2. […] (2015) | RECENSIE Met: Adam Scott (Parks and Recreation), Toni Collette (About a Boy) Het verhaal: De familie van Max […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *