Het is bijna kerst en dus ook weer tijd voor kerstfilms. Eerder deelde ik met jullie mijn mening over een aantal kerstfilms die op Netflix te vinden zijn. Vandaag deel ik mijn top 5 favoriete kerstfilms:

5. Just Friends (2005)
Met: Ryan Reynolds, Amy Smart, Anna Faris, Chris Klein
De sullige Chris (Reynolds) was vroeger verliefd op zijn beste vriendin Jamie (Smart), maar zij wilde alleen maar vrienden zijn. Jaren later is Chris slank en succesvol en belandt hij door omstandigheden met kerst in zijn oude hometown. Hij probeert Jamie voor zich te winnen, maar dat blijkt net zo lastig te zijn als vroeger. Met Anna Faris in een hilarische bijrol als gestoorde popster.
Op Netflix?: Yes!

4. I’ll Be Home for Christmas (1998)
Met: Jonathan Taylor Thomas, Jessica Biel, Adam LaVorgna
In deze komedie speelt Home Improvement-ster Jonathan Taylor Thomas de onverantwoordelijke Jake die in Californië studeert. Hij maakt een deal met zijn vader om met kerst terug te zijn in New York. Als het Jake lukt om op kerstavond voor 18.00 thuis te zijn, krijgt hij een Porsche. Maar dit blijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. Onderweg strijden Jake en Eddie (LaVorgna) om het hart van de mooie Allie (Biel), de vriendin van Jake.
Op Netflix?: Yes!

3. A Very Harold & Kumar Christmas (2011)
Met: John Cho, Kal Penn, Danny Trejo, Neil Patrick Harris
In dit derde deel hebben Harold (Cho) en Kumar (Penn) elkaar al 2 jaar niet gezien, maar zoals in de voorgaande delen raken de mannen weer in de problemen. Neil Patrick Harris duikt weer op als een extreme versie van zichzelf en Danny Trejo heeft een leuke bijrol als de van kerst houdende vader van Maria (Paula Garces).
Op Netflix?: Yes!

2. The Family Stone (2005)
Met: Sarah Jessica Parker, Dermot Mulroney, Rachel McAdams, Claire Danes
Everett Stone (Mulroney) neemt zijn conservatieve vriendin Meredith (Parker) mee naar zijn vrijgevochten familie voor kerst. Meredith voelt zich niet welkom, mede door de vijandelijke houding van Everetts jongste zusje Amy (McAdams). The Family Stone is geen mierzoete kerstfilm en dat maakt de film juist leuk.
Op Netflix?: Yes!

1. Home Alone (1990)
Met: Macaulay Culkin, Catherine O’Hara, Joe Pesci
Moet ik echt nog uitleggen waar Home Alone over gaat? Nee toch?! Al jaren vaste prik in huize Be Cool, Sodapop rond de feestdagen.
Op Netflix?: Yes!

En 5 andere favorieten: Gremlins, Black Christmas, While You Were Sleeping, Go en Love Actually.

Ik wens iedereen fijne feestdagen toe!

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. Home Alone deze kerst voor het eerst aan de jongste laten zien en die heeft er van genoten 🙂

    1. Aww leuk om te horen! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *