Terwijl de wereld geplaagd wordt door een ziekte, wonen Paul (Joel Edgerton), zijn vrouw Sarah (Carmen Ejogo) en zoon Travis (Kelvin Harrison Jr.) in een afgelegen huisje in het bos. Op een dag staat er een man (Christopher Abbott) voor de deur die hulp zoekt voor zijn gezin. Paranoia en wantrouwen nemen al snel de overhand.

Beoordeling
It Comes at Night is de nieuwste film van Trey Edward Shults die eerder hoge ogen gooide met zijn regiedebuut Krisha. Ook deze mysterieuze horror/thriller is goed ontvangen, maar ik ben er helaas niet zo enthousiast over. Shults laat met It Comes at Night vooral zien dat hij technisch gezien een goede filmmaker is. Visueel ziet de film er goed. Door middel van effectief camerawerk en een overheersende score weet Shults als geen ander een onheilspellend sfeertje neer te zetten. De spanning wordt goed opgebouwd en dan… niets. Een goede verhalenverteller is hij in ieder geval niet. Er zijn de afgelopen jaren genoeg films en series voorbij gekomen met een post-apocalyptische setting. Met iets nieuws komt Shults niet. Ik weet niet of zijn budget op was of dat hij enorm veel last had van writer’s block, maar de film is 20 minuten te kort en laat je onbevredigd achter.

Het acteerwerk is gelukkig wel goed. Joel Edgerton is een prima acteur, maar heeft weinig screen presence. Hij wordt hier dan ook overschaduwd door Christopher Abbott en Kelvin Harrison Jr. die meer indruk weten te maken. Helaas krijgen Carmen Ejogo en Riley Keough, allebei te zien in de serie The Girlfriend Experience, weinig te doen terwijl ze meer in hun mars hebben.

Conclusie
Hou je van een onheilspellend sfeertje dan moet je It Comes at Night zeker een kans geven, maar verwacht er verder niet teveel van.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

4 reacties

  1. Helemaal met je eens Gwen hoewel je nog vrij mild bent in je recensie. 😉

  2. […] dat Ambrose net als Cora beschadigd is? Verder slaapwandelt Christopher Abbott (recent beter in It Comes at Night) als echtgenoot van Cora door de afleveringen heen waardoor ook zijn subplot niet heel boeiend is. […]

  3. […] The Hitman’s Bodyguard; Home Again; I Don’t Feel at Home in This World Anymore; It; It Comes at Night; Jigsaw; John Wick: Chapter 2; Jumanji: Welcome to the Jungle; Jungle; Justice League; Kong: Skull […]

  4. […] Comes at Night (2017) | RECENSIE Het verhaal: Terwijl de wereld geplaagd wordt door een ziekte, wonen Paul (Joel Edgerton), zijn […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *