poster-hornsIg Perrish (Daniel Radcliffe, Harry Potter films) wordt verdacht van de moord op zijn vriendin en jeugdliefde Merrin (Juno Temple, Maleficent). Hij blijft ontkennen dat hij het niet heeft gedaan en is vastbesloten om de echte dader te vinden. Op een dag wordt hij wakker met hoorns die uit zijn hoofd groeien.

Beoordeling
Horns is gebaseerd op de beststeller van Joe Hill en geregisseerd door Alexandre Aja, eerder verantwoordelijk voor de uitstekende remakes van The Hills Have Eyes en Piranha 3D. Horns is een vreemde film geworden: een soort kruising tussen een komedie en een crime thriller met Bijbelse elementen. Ik heb het boek niet gelezen en ik wist ook eigenlijk niet goed wat ik van de film moest verwachten, maar ik vond Horns geweldig. Tegenwoordig is originaliteit ver te zoeken en het verhaal is zeker origineel, al deed het me in bepaalde mate denken aan There’s Something About Mary. Misschien een vreemde vergelijking, maar goed, Horns is, zoals ik al zei, een vreemde film! Wel één die prachtig geschoten is overigens!

Daniel Radcliffe speelt een sterke hoofdrol en ook de rest van de cast is top. We zien onder andere Joe Anderson (Across the Universe), Max Minghella (The Social Network), Kelli Garner (Lars and the Real Girl), David Morse (The Green Mile) en James Remar (Dexter) voorbij komen in bijrollen en iedereen speelt goed. Alleen Juno Temple vond ik niet zo goed spelen, maar ik vind haar als actrice eigenlijk nooit gedenkwaardig.

De film is iets aan de lange kant, maar ach, ik heb van de hele film genoten.

rating-4stars


Horns is nu te huur en te koop.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

7 reacties

  1. Heb deze zelf overgeslagen, maar fijn om te lezen dat je er van hebt kunnen genieten 🙂

  2. Deze wil ik nog wel graag zien. Had echter nooit verwacht dat iemand deze horrorkomedie zou vergelijken met There’s Something About Mary maar mijn interesse is gewekt 🙂

    1. Haha mooi! My job here is done! :p

  3. de originaliteit van deze prent heeft mij ook echt heel erg verrast. Als je het plot zo leest denk je “mwah”, maar als je gewoon zonder verwachtingen gaat zitten en de film over je heen laat komen, is het echt de moeite waard.

    1. Helemaal mee eens! 🙂

  4. Zeker een vreemde film, maar wel in de goede zin van het woord. Het einde vonden we ook vreemd, maar dat past juist wel weer bij het geheel haha. En inderdaad, een plusje voor de originaliteit 😀

  5. […] een beetje vreemd en daar moet je ook wel voor open staan om het echt te kunnen waarderen. In mijn recensie omschreef ik de film als een soort kruising tussen een komedie en een crime thriller met Bijbelse […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *