thewalkingdead004In de vorige aflevering genaamd “Remember” (#5.12) zagen we Team Rick zich voorzichtig settelen in de Alexandria Safe Zone onder leiding van Deanna. Rick schoor zijn enorme baard af, Carol is een hilarische wolf in schaapskleren en Daryl voelt zich super ongemakkelijk.

“Forget” (#5.13) | Dit moet de stilte voor de storm zijn, right? Want als dit de nieuwe richting is die The Walking Dead heeft ingeslagen dan is het een saaie serie geworden over feestjes, koekjes en het vinden van een pasta maker voor Mrs. Neidermeyer. Anyways, buiten de muren van Alexandria houden Rick, Carol en Daryl een geheime vergadering: ze willen wapens gaan stelen van de Alexandrians. You know, just in case ze het op een gegeven moment nodig hebben. Er komt een walker op onze vrienden afgestrompeld. Nadat Carol de walker heeft gedood zien ze dat er een ‘W’ is zijn voorhoofd is gekrast. Hmmm…

thewalkingdead513-001Security | Rick vindt dat ze meer beveiliging rond Alexandra moeten hebben, want mensen zijn het echte gevaar en niet de walkers. Sasha, die het moeilijk heeft na het verliezen van Bob en Tyreese, biedt aan om wacht te houden in de klokkentoren die nu sporadisch wordt bemand door de andere zoon van Deanna genaamd Spencer. Hopelijk is Spencer niet zo’n a-hole als Aidan. Deanna zal haar aanbod overwegen als Sasha naar haar feestje komt ’s avonds.

Paard vs walkers | Daryl komt Aaron tegen in het bos. Ook al is Daryl niet erg enthousiast, besluiten de twee samen te gaan jagen. Ze komen een paard tegen – genaamd Buttons volgens Aaron – en proberen het arme beest te vangen. Helaas krijgen walkers Buttons te pakken. Ondanks deze tegenvaller was dit een goede bonding experience voor de twee verschillende mannen die volgens Aaron helemaal niet zo verschillend zijn. Ze zijn allebei outsiders in Alexandria, maar om andere redenen. Aaron is een outsider, omdat hij homoseksueel is en Daryl omdat hij weigert een douche te nemen zich afzijdig houdt. Aaron adviseert hem om de Safe Zone bewoners een kans te geven om hem te leren kennen.

Party time | Terwijl de Alexandrians genieten van hun feestje, voelen de leden van Team Rick zich wat ongemakkelijk. Al helpt bier wel volgens Abraham. Grijze muis Carol sluipt weg om wapens te stelen, maar wordt betrapt door Sam, de zoon van Jessie. Hij dacht dat Carol misschien meer koekjes ging maken. Carol belooft koekjes voor hem te zullen bakken als hij niemand vertelt dat hij haar heeft gezien. Als hij dat wel doet dan bindt ze hem vast aan een boom in the middle of nowhere als hapje voor de walkers. Welke optie zou jij kiezen? Sasha besluit toch naar het feestje te gaan en ontmoet Spencer die een betere indruk maakt dan zijn a-hole broer. De drukte lijkt Sasha teveel te worden. Wanneer een Alexandrian haar vraagt naar haar favoriete eten, omdat ze zich zorgen maakt dat ze iets voor Sasha zal maken wat ze niet lekker vindt, slaan de stoppen bij haar door. Sasha kan niet bevatten dat dat iets is waar iemand zich zorgen over kan maken in deze nieuwe wereld.

thewalkingdead513-002Serious spaghetti | Aaron nodigt Daryl uit om ‘serious’ spaghetti bij hem thuis te komen eten. Later vraagt hij Daryl of hij net als Aaron een recruiter wil worden. Waarschijnlijk omdat hij bang is dat zijn partner Eric zich weer zou bezeren. En Daryl kan voor zichzelf zorgen. Daryl accepteert het aanbod, omdat hij toch niets beters te doen heeft!

De volgende dag biedt Carol Daryl een wapen aan, maar hij slaat dit aanbod af. Rick neemt wel een wapen aan. En Michonne? Die zien we haar katana ophangen in haar nieuwe huis.

Wat vond jij van deze aflevering van The Walking Dead?

Image credit: screencapped.net

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. Ik sla deze Recap even over omdat ik een paar afleveringen achter loop. Is het erg om te zeggen dat ik beetje The Walking Dead hype moe ben? Vind het niet zo goed als voorgaande seizoenen. Komt wel maar vooralsnog geen haast mee.

    1. Ik ben het met je eens. Dit seizoen begon sterk maar ging al heel snel downhill. 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *