Wat gebeurt er na ‘happily ever after’? Giselle (Amy Adams) voelt zich niet zo gelukkig in New York en besluit met het hele gezin te verhuizen naar een kleiner stadje. Met behulp van een spreuk tovert ze haar leven om tot een sprookje. Maar in dit sprookje is Giselle de boze stiefmoeder.

Beoordeling
Enchanted (2007) was een charmant sprookje met een star making performance van Amy Adams. We zijn nu 15 jaar verder en opgescheept met de onnodige Disney+ sequel Disenchanted.

Het idee is leuk en origineel: de lieftallige Giselle die onverhoopt verandert in een boze stiefmoeder. De uitwerking is helaas bijna om te huilen zo slecht. Disenchanted mist de charme van haar voorganger. Het is kinderlijk, de humor mist z’n scherpte en de liedjes zijn niet zo catchy. Adams probeert er het beste van te maken, maar de film maakt het haar behoorlijk moeilijk. Maya Rudolph trekt als de boze koninigin de boel ook niet naar een hoger niveau met haar acteer stijl. Patrick Dempsey verdwaalt in zijn eigen subplot. Alleen Idina Menzel en James Marsden komen er goed vanaf met hun beperkte rollen.

Al met al oogt en voelt Disenchanted als een kinderfilm die niet zou misstaan op de Disney Channel. Van een Disney+ film met de originele Enchanted cast had ik wel meer verwacht.

Conclusie
Disenchanted is geen waardige Enchanted sequel en mist de charme van het origineel.


Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. Gelukkig, dan kan ik deze overslaan..!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *