poster-maleficentHet bekende verhaal van Doornroosje wordt nu verteld vanuit het oogpunt de kwaadaardige Maleficent (Angelina Jolie), die helemaal niet zo kwaadaardig blijkt te zijn.

Beoordeling
Toen bekend werd dat Angelina Jolie de titelrol in Maleficent zou spelen, was mijn interesse gewekt. Ik hoopte dat met haar aanwezigheid de film een duister tintje zou krijgen en niet zo zoetsappig zou zijn. Helaas. De zoetsappigheid druipt er vanaf, want zelfs de kwade Maleficent kan de prachtige Aurora (Elle Fanning, Super 8) niet weerstaan.

We krijgen tijdens de film wat meer achtergrond informatie over Maleficent, maar erg boeiend is het allemaal niet. De film is eigenlijk vrij saai, ondanks de mooie beelden. En het ergste is nog wel dat Sharlto Copley, die de vader van Aurora speelt, totaal niet tot zijn recht komt in deze film. Copley is altijd goed, denk aan District 9, Elysium, Oldboy en zelfs The A-Team. Maar hier heeft hij vrij weinig om mee te werken. En dat is jammer, want Copley had er een mooie show van kunnen maken. Fanning heeft al helemaal weinig te doen. Ze ziet er prachtig uit en that’s it. Jolie speelt een prima hoofdrol. Ze is waarschijnlijk de perfecte keus voor deze rol en ze weet goed hoe ze de film moet dragen. Maar zo goed is ze hier ook weer niet.

Conclusie
Maleficent is leuk om een keer gezien te hebben, maar meer ook niet.

rating-2halfstars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

1 reactie

  1. […] 5) Maleficent Angelina Jolie speelt de kwaadaardige Maleficent uit Doornroosje, maar zij blijkt toch niet zo kwaadaardig te zijn. De zoetsappigheid druipt van de film af, want zelfs de Maleficent kan de prachtige Aurora niet weerstaan. De film ziet er mooi uit, maar al met al vond ik het een vrij saaie film. [REVIEW] […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *