poster-cootiesClint (Elijah Wood) is aan het werk als invalkracht op zijn oude basisschool wanneer de leerlingen in aanraking komen met een virus – de zogenaamde cooties – die hen verandert in zombie-achtige wezens. Samen met de overige leraren probeert hij te ontsnappen aan de moordlustige kinderen.

Beoordeling
Cooties is een komische horrorfilm die werd geschreven door Leigh Whannell, de schrijver van Saw, en Ian Brennan, één van de makers van Glee. Een apart duo en deze samenwerking levert ook een aparte film op. Het idee achter Cooties is origineel, maar de mannen lijken niet goed te weten hoe ze dit idee het beste kunnen uitwerken om er een volwaardige film van te maken. De film is tijdens de eerste helft op zijn best wanneer de personages geïntroduceerd worden en de uitbraak start. Helaas blijft Cooties teveel aandacht besteden aan een love triangle die bestaat uit Elijah Wood, Rainn Wilson en Alison Pill. De overige personages, o.a. gespeeld door Jack McBrayer en Jorge Garcia, hangen er maar wat bij. De film bouwt op naar een eindgevecht tegen de kinderen, maar echt spannend of grappig wordt dit nooit en het gevecht zelf is snel voorbij. De film eindigt vervolgens vrij abrupt wat mij met een teleurstellend gevoel achterliet.

Whannell en Brennan hebben wel een leuke cast weten te verzamelen. Wood en Wilson weten de film prima te dragen en Whannell zelf heeft een aardige bijrol. Hij verzorgt een aantal van de grappigste momenten. Ook Pill en McBrayer spelen prima net als de kindacteurs.

Conclusie
Al met al is Cooties een vermakelijke film, maar één die zijn potentieel niet waar weet te maken.

rating-3halfstars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

5 reacties

  1. Hou wel van de combinatie van horror en komedie, maar nadat ik de trailer zag (want ik twijfelde al sterk) hoefde ik ‘m niet te kijken.

    1. Dit lijkt me ook geen film voor jou 😉

  2. Ja deze wil ik zeker nog wel zien! Lees hier leuke dingen over en het uitgangspunt trekt me dan nog over de streep.

    1. Zeker het bekijken waard. Misschien leuk voor Halloween?

  3. […] keuzes gemaakt sinds zijn Lord of the Rings dagen voorbij zijn, zoals Sin City, Wilfred en Cooties. Maniac is ook zo’n interessante keuze. Hoewel Wood de hoofdrol speelt, is hij nauwelijks in […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *