High school sweethearts Jim (Mark Duplass) en Amanda (Sarah Paulson) lopen elkaar na zo’n 20 jaar weer tegen het lijf. De twee halen herinneringen op, maar al snel wordt duidelijk dat een pijnlijke gebeurtenis tussen hen in staat.

Beoordeling
Mark Duplass (Creep, The One I Love) is als acteur en filmmaker de laatste jaren aardig bezig en dat is ook Netflix opgevallen. Samen met broer Jay en hun Duplass Brothers productiebedrijf, heeft Mark een deal met Netflix getekend om vier films exclusief aan de streamingsdienst af te leveren. Blue Jay is de eerste van de vier films en staat sinds kort op Netflix. Het is een intiem filmpje over verlies met prima acteerwerk van Duplass en American Horror Story-actrice Sarah Paulson die hier grotendeels aan het improviseren zijn. Wat de film ook bijzonder maakt, in deze tijden dan, is dat het een zwart-wit film is. Ik weet niet of de Duplass broertjes artistiek probeerden te zijn of dat ze geld probeerden te besparen, maar echt toegevoegde waarde heeft deze move niet.

Ik wilde Blue Jay graag goed vinden, maar eigenlijk liet de film mij totaal koud. Want hoe goed Duplass en Paulson hier ook hun best doen, ergens weet de film mij niet te raken. Misschien omdat de hoofdpersonages niet erg likeable zijn en het, in mijn ogen, enigszins bizar is hoe snel de twee na 20 jaar weer in oude patronen vervallen.

Conclusie
Blue Jay is een intiem, zwart-wit filmpje, maar weet geen emotionele snaar te raken.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *