Stiekem vind ik die cheesy Amerikaanse made-for-tv kerstfilms met bekende gezichten erg leuk (al geef ik toe dat sommige films echt niet goed zijn). Gelukkig heeft Netflix een aantal titels toegevoegd, zodat wij er ook van kunnen genieten.

poster-12datesofchristmas12 Dates of Christmas (2011)
Met: Amy Smart (The Butterfly Effect), Mark-Paul Gosselaar (Saved by the Bell)
Het verhaal: 12 Dates of Christmas lijkt op Groundhog Day, maar dan met een kerst thema. De niet zo sympathieke Kate (Amy Smart) wordt steeds weer wakker op de dag voor kerst. Eerst doet ze onbeschoft tegen haar date Miles (Mark-Paul Gosselaar), maar na de zoveelste Christmas Eve begint ze toch gevoelens voor hem te krijgen.
Conclusie: 12 Dates of Christmas is een zoetsappige, maar vermakelijke romcom. Amy Smart speelt helaas niet heel goed, maar Mark-Paul Gosselaar is jaren na zijn Saved by the Bell dagen nog steeds charmant.

A Christmas Detour (2015)
Met: Candace Cameron Bure (Full/Fuller House), Paul Greene
Het verhaal: De niet zo sympathieke Paige (Candace Cameron Bure) is onderweg naar New York om de feestdagen door te brengen met haar verloofde en om eindelijk zijn ouders te ontmoeten. Door een storm komt ze vast te zitten Buffalo en raakt ze onverwachts gecharmeerd door medereiziger Dylan (Paul Greene).
Conclusie: Waarom zijn de vrouwen in kerstfilms zo onsympathiek zeg? Dat maakt de films niet bepaald leuker om naar te kijken. Het helpt ook niet dat Candace Cameron Bure ook nog eens een behoorlijk slechte actrice is. Sla deze maar over.


Desperately Seeking Santa (2011)
Met: Nick Zano (Legends of Tomorrow), Laura Vandervoort (Smallville)
Het verhaal: De niet zo sympathieke Jennifer (Laura Vandervoort) wil graag een promotie en daarnaast ook het winkelcentrum redden waar ze voor werkt. Ze bedenkt een sexy Santa wedstrijd, maar krijgt al snel een hekel aan publiekslieveling David (Nick Zano).
Conclusie: Zie mijn conclusie bij A Christmas Detour. Alleen is deze film nog pijnlijker om naar te kijken. Om eerlijk te zijn, ik heb deze niet eens afgekeken.

Merry Kissmas (2015)
Met: Karissa Lee Staples, Brant Daugherty (Pretty Little Liars)
Het verhaal: Kayla (Karissa Lee Staples) is verloofd met beroemde choreograaf Carlton (David O’Donnell), maar voelt zich niet gewaardeerd in hun relatie. Wanneer ze knappe cateraar Dustin (Brant Daugherty) ontmoet, slaat al snel de vonk over.
Conclusie: Zoetsappig verhaal waarbij het meer dan overduidelijk is hoe het zal eindigen. Gelukkig is Brant Daughtery, ofwel Noel Kahn van Pretty Little Liars, erg prettig om naar te kijken en is hoofdpersonage Kayla wat sympathieker dan de vrouwen uit bovengenoemde films.

Er staan natuurlijk nog meer van deze kerstfilms op Netflix. Laat een reactie achter als jij een aanrader hebt!

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

3 reacties

  1. Ook toevallig! Ik heb vandaag ook em artikel over kerst films op Netflix gepubliceerd. Wel een ander onderwerp 😉 en dat zijn allemaal films die het bekijken waard zijn!

    1. Haha ja, ik geef zeker toe dat deze niet allemaal het bekijken waard zijn. Maar er volgt nog een artikel met mijn favoriete kerstfilms en die zijn ook allemaal het bekijken waard :p

  2. […] kerst en dus ook weer tijd voor kerstfilms. Eerder deelde ik met jullie mijn mening over een aantal kerstfilms die op Netflix te vinden zijn. Vandaag deel ik mijn top 5 favoriete […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *