Reviews

Review: Before I Wake (2016)

Na het verlies van hun zoontje adopteren Jessie (Kate Bosworth) en Mark (Thomas Jane) de jonge Cody (Jacob Tremblay). Ze ontdekken dat Cody’s dromen werkelijkheid worden, maar dus ook zijn nachtmerries.

Beoordeling
Regisseur Mike Flanagan bracht ons eerder de horrorfilm Oculus en thriller Hush. Before I Wake lijkt misschien op een horrorfilm, maar is het niet echt. Flanagan levert hier een drama af over verlies en rouw waarin hij horror elementen heeft verwerkt. Deze horror elementen komen vooral terug in de dromen, of eigenlijk, nachtmerries van Cody. Aan de ene kant klinkt het logisch dat een kind een soort boogeyman fabriceert in zijn hoofd, aan de andere kant vind ik het jammer dat Before I Wake ervoor kiest om die richting op te gaan. Flanagan had wat dat betreft best wat meer vertrouwen mogen hebben in zijn eigen verhaal.

Kate Bosworth speelt hier een prima hoofdrol. Ik ben nooit zo’n fan geweest van deze actrice, maar begin haar steeds meer te waarderen. Ook Thomas Jane speelt hier prima, al vond ik hem met Bosworth niet zo’n geloofwaardig koppel vormen. De jonge Jacob Tremblay zagen we eerder overtuigend spelen als zoontje van Brie Larson is drama Room. Hier laat hij opnieuw zien een getalenteerde jonge acteur te zijn.

Conclusie
Before I Wake bevat naast een prima cast een interessant concept, al wordt dit niet volledig benut.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

1 reactie

  1. Ik vind dit toch wel een sterke film hoewel het meer drama dan horror is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *