Wanneer 12 ruimteschepen op aarde landen, wordt de hulp van taalkundige Louise Banks (Amy Adams) gevraagd om te helpen met contact leggen met de mysterieuze bezoekers.

Beoordeling
Denis Villeneuve is één van de meest intrigerende regisseurs van dit moment. Eerder bracht hij ons Prisoners, Enemy en Sicario en nu levert hij met Arrival een intelligente film over aliens af. Waar veel alien films over een aanval gaan, gaat het hier om taal en communicatie. Een interessante invalshoek die misschien bij de gemiddelde filmkijker niet in de smaak zal vallen, zeker wanneer de verwachtingen liggen bij een doorsnee alien invasion film. Als je bekend bent met Villeneuves werk dan weet je dat hij niet geïnteresseerd is reeds bewandelde paden volgen. Wat dat betreft maakt hij een goed team met screenwriter Eric Heisserer die eerder inventief uit de hoek kwam met Final Destination 5. Beide heren verdienden voor hun werk aan Arrival terecht een Oscar-nominatie.

In Amy Adams heeft Villeneuve een sterke leading lady gevonden. Zij straalt niet alleen de intelligentie uit die nodig is voor een film als deze, maar brengt ook veel hart met zich mee. Jeremy Renner hangt er maar wat bij, zoals vaak het geval is. Forest Whitaker heeft een aardige bijrol.

Conclusie
Arrival is een intelligente scifi, eentje die technisch goed in elkaar zit, maar ook qua verhaal en acteerprestaties.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

11 reacties

 1. Wat mij betreft een hedendaagse scifi klassieker. Het doet mij uitkijken naar de remake van Blade Runner, die eveneens door Villeneuve is ingeblikt!

  1. Ben ook benieuwd naar Blade Runner! 🙂

 2. Ik wil deze film echt nog graag zien 😀

  1. Zeker doen! 😀

 3. Ik had compleet andere verwachtingen van deze film dus het viel uiteindelijk een beetje tegen. Toch moet ik zeggen dat het een fascinerende film is als ik er objectief naar kijk.

  1. Wat had je ervan verwacht?

   1. Ik wist dus niet dat het een Villeneuve is. Ja, stom… ik weet het. Maar dan verwacht je dus eigenlijk geen film met meerdere laagjes en verborgen boodschappen. Ik had meer contact met betere effecten verwacht denk ik.

 4. Eén van m’n favorieten van vorig jaar!

  1. Zou waarschijnlijk ook in mijn favorieten lijstje hebben gestaan!

 5. Beste film van 2016 en een leuke recensie! 🙂

  1. Dankje! En zeker een topper!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *