Vorige week heeft filmsite Veboli een nieuwe functie gelanceerd: verwante filmrecensenten. Misschien heb je het persbericht al voorbij zien komen, maar in case you missed it:

Veboli koppelt filmliefhebbers met persoonlijke filmadviseurs

De filmontdekkingswebsite Veboli lanceert op 11 mei Verwante filmrecensenten, waarbij filmliefhebbers gekoppeld worden aan een persoonlijke filmadviseur.

Nederland telt honderden filmrecensenten. Hoe weten de Nederlandse filmliefhebbers naar welke ze het beste kunnen luisteren? Terwijl de ene recensent een nieuwe film uitroept tot de beste film van het jaar kraakt de andere recensent de film volledig af. Filmsmaken verschillen enorm. Dat maakt het voor de gewone filmkijker moeilijk te achterhalen of een film de moeite waard is of niet. Teleurgesteld worden door een veelbelovende film of een goede film overslaan gebeurt met regelmaat. “Dat is zonde want met gericht advies kan iedereen van de juiste film genieten” zegt Thomas van Wageningen, oprichter van Veboli.

Filmliefhebbers geven aan wat ze zelf van films vinden om verbonden te worden met de filmrecensenten die hen het beste kunnen adviseren over welke films ze moeten zien en welke ze moeten overslaan. Dat is de gedachte achter Verwante filmrecensenten, de nieuwe dienst van Veboli.com. “Zo weten filmliefhebbers dat ze op de recensie kunnen vertrouwen en een film die bij hen past gaat kijken”, aldus Van Wageningen.

Filmliefhebbers kunnen nu een account aanmaken op Veboli.com voor persoonlijk film aanbevelingen. Donderdag 11 mei zien gebruikers wie hun persoonlijke filmadviseurs zijn.

Veboli is een filmwebsite die persoonlijk filmadvies geeft. Veboli werkt samen met 32 Nederlandse filmrecensenten om de gebruikers nauwkeurig te koppelen aan de juiste films.

Inmiddels heb ik begrepen dat er 36 Nederlandse en Vlaamse filmrecensenten zijn aan wie je gekoppeld kan worden, waaronder yours truly. Super cool natuurlijk om er ook tussen te staan (thanks, Thomas!). Wel is het voor mijzelf een beetje vreemd om te zien hoe mijn sterren rating systeem wordt vertaald naar een cijfer van 1 t/m 10. Het komt namelijk niet zozeer overeen met mijn indruk van een film. Zo heb ik Nocturnal Animals drie sterren gegeven, wat wordt vertaald naar een 6. Als ik op een schaal van 1 t/m 10 zou werken dan zou ik het een 7 geven.

Wat is jouw indruk van Veboli’s verwante recensenten?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

4 reacties

  1. Leuk dat je er ook tussen staat Gwen! Ik ben het met je eens met het cijfersysteem. Het is ook lastig, omdat iedereen er toch zijn eigen interpretatie aan geeft. Bij jou zijn 3 sterren gelijk aan een 6, bij mij is dat weer een 7. Wellicht kan Thomas daar in de toekomst nog een verbetering in aanbrengen door de input van de blogger te vragen en dit in het profiel te verwerken.

    1. Ja, dat zou mooi zijn idd.

  2. Erg leuke toevoeging, al gebruik ik de site zelf eigenlijk niet. Ik heb al een lange waslijst aan films die ik wil zien, dus ben niet echt op zoek om het nog langer te maken.

    1. Haha ja dat kan ik me voorstellen. Al denk ik dat je veel al hebt gezien :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *