poster-thesignalHackers Nic (Brenton Thwaites) en Jonah (Beau Knapp) zijn vrienden die samen de vriendin van Nic, Haley (Olivia Cooke), ergens naar toe brengen. Onderweg besluiten ze een rivaliserende hacker genaamd Nomad op te zoeken die zich ergens in Nevada bevindt. Dit loopt niet goed af, want Nic ontwaakt vervolgens in gevangenschap in een soort onderzoekslaboratorium. Het is het begin van een nog grotere nachtmerrie.

Beoordeling
The Signal is een interessante film, maar behoorlijk flawed. Regisseur William Eubank levert een visueel prachtige film af. Helaas weet hij niet goed hoe hij de vaart erin kan houden. The Signal duurt niet lang, maar 97 minuten en die 97 minuten voelen veel langer dan dat ze zijn. De film komt traag op gang en het is moeilijk te peilen welke richting het verhaal op gaat. Dit hoeft niet per se slecht zijn, maar ik kreeg soms het idee dat de filmmakers dit zelf ook niet wisten, omdat er allerlei (voor filmliefhebbers bekende) concepten bij worden gepakt. Ze hadden beter meer tijd kunnen besteden aan het uitwerken van de personages. Haley voegt totaal niets toe aan het verhaal. Ze zit er maar wat bij als een damsel in distress die door Nic gered moet worden. Dit wordt op een gegeven moment lachwekkend. De vriendschap tussen Nic en Jonah is beter uitgewerkt, al heb ik het gevoel dat dat meer schijn is en dit dankzij de goede acteerprestaties van Thwaites en Knapp is. Laurence Fishburne doet zijn ding als labmedewerker en dat doet hij, zoals altijd, goed.

Conclusie
Ondanks alle negatieve punten is The Signal toch een interessante film en William Eubank is een regisseur om in de gaten te houden.

rating-3stars

Tags: , , , , ,

4 Comments

 1. Riinyosa81

  12 mei 2017 at 12:13

  Doorgaans ben ik redelijk goed op de hoogte van upcoming movies maar vaak weet je me te verbazen om zo nu en dan voor de dag te komen met een (obscure) titel waar ik nog nooit van heb gehoord. Is maar goed ook want dit heeft geresulteerd in een aantal prettige kijkervaringen (Creep, Hush etc)

  1. Gwen

   23 mei 2017 at 19:29

   Thanks! Super leuk om te horen! 😀

 2. Nostra

  14 mei 2017 at 10:13

  Dit is er eentje die al een tijd op m’n to watch lijst staat maar waar ik nog steeds niet aan ben toegenomen… Luxe probleem 🙂

  1. Gwen

   23 mei 2017 at 19:29

   Haha ja ik ken die luxe problemen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *