poster-afterthedarkMr. Zimit (James D’Arcy, Hitchcock), docent filosofie, besluit op de laatste schooldag van een groep leerlingen een oefening te doen. Zij moeten bepalen welke 10 leerlingen mogen schuilen in een bunker in het geval een apocalyps plaatsvindt om later weer de wereld op te bouwen.

Beoordeling
After the Dark is een film die ik toevallig tegen kwam op HBO onder de naam The Philosophers. Ik had nog nooit van deze film gehoord, maar het zag er interessant genoeg uit om niet door te zappen. Helaas kan After the Dark zijn potentieel niet waarmaken. Dit heeft vooral te maken met het personage van James D’Arcy die de slechtste filosofie docent ooit mag spelen. Wanneer de leerlingen onderling bespreken wie er in de bunker mogen en dus zullen leven, reageert Mr. Zimit behoorlijk kleinzielig. Hij kan er totaal niet tegen wanneer de leerlingen het niet met hem eens zijn en hij verzint er allerlei dingen bij om zijn gelijk te krijgen. En hij is ook nog eens jaloers op één van zijn leerlingen.

De hypothetische scenario’s zijn wel leuk uitgewerkt. Hoewel de leerlingen gewoon in hun klas zitten te discussiëren, zien we ze in en rond de bunker lopen alsof het echt is. Daarnaast heeft After te Dark een aardige jonge cast weten te verzamelen met wat bekende gezichten er in, zoals Daryl Sabara (Spy Kids), Sophie Lowe (Once Upon a Time in Wonderland), Rhys Wakefield (The Purge), Katie Findlay (The Killing), Jacob Artist (Glee) en Bonnie Wright (de Harry Potter films). De meeste acteurs spelen prima, alleen Sophie Lowe, als het slimste meisje van de klas, acteert levenloos en het is daardoor moeilijk voor te stellen waarom iedereen zo dol op haar personage is.

Conclusie
Het idee achter After the Dark is leuk, maar helaas niet goed uitgewerkt.

rating-3stars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *