poster ThanksgivingIn Plymouth, Massachusetts loopt een Black Friday actie volledig uit de hand. Een jaar na deze tragedie worden de betrokkenen vermoord door een mysterieuze killer in een pilgrim kostuum. Wie is er te vertrouwen en wie is er uit op wraak?

Beoordeling
Thanksgiving begon ooit, net als Machete met Danny Trejo, als een fake trailer voor de film Grindhouse (2007) van Quentin Tarantino en Robert Rodriguez. Ik had niet verwacht dat we 16 jaar later nog een film versie van Thanksgiving zouden krijgen, maar regisseur Eli Roth heeft het uiteindelijk toch voor elkaar gekregen. Het resultaat is een vermakelijke en bloederige slasher. Ja, de fans van gore komen hier wel aan hun trekken. Roth zelf is ook een horror fan en je kan zien dat de film duidelijk is geïnspireerd door klassieke slashers als Halloween, Scream en I Know What You Did Last Summer. Is dit de start van een nieuwe slasher trend? Ik hoop het! Thanksgiving 2 is al aangekondigd met een voorlopige release in 2025.

Hoewel Roth zeker een geslaagde adaptatie van zijn fake trailer heeft afgeleverd, is het script niet heel sterk. De personages zijn flinterdun en onsympathiek. Acteer veteranen als Patrick Dempsey (Grey’s Anatomy, Scream 3) en Rick Hoffman (Hostel, Suits) kunnen er nog wel wat van maken, maar de jonge cast is minder overtuigend. Zo hangt influencer Addison Rae er maar wat bij in de vriendengroep. Echt een rol heeft ze niet. Waarschijnlijk hoopte Roth met haar aanwezigheid toch kijkers te trekken.

Het motief van de killer is lachwekkend. Sowieso heb ik mijn vraagtekens over de ontknoping. SPOILER Ik kreeg de indruk dat er een tweede killer moest zijn, maar misschien bewaren ze het voor de sequel. /SPOILER De Black Friday opening is daarentegen wel sterk gedaan.

Conclusie
Thanksgiving is vermakelijke horror met old school slasher vibes en gruwelijke kills.

3,5 sterren

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *