poster Sous la SeineEen haai duikt op in de Seine, net nu er een grote triathlon plaatsvindt in Parijs. Wetenschapper Sophia (Bérénice Bejo) wordt ingeschakeld door een idealistische wereldverbeteraar voor hulp. Zij ontdekt dat het dezelfde haai is die verantwoordelijk is voor de dood van haar man. Lukt het Sophia om een bloedbad in Parijs te voorkomen?

Beoordeling
Ik hou wel van haaienfilms. Je hebt natuurlijk Jaws, maar ook met films als Deep Blue Sea, The Shallows, 47 Meters Down en Bait heb ik me prima vermaakt. Niet met Sous la Seine, ook bekend onder de naam Under Paris. Er is weinig goeds te zeggen over deze goedkoop ogende Netflix productie. Maak je een domme haaienfilm, maak het dan ook fun! In Bait zit er een haai in een supermarkt. Een belachelijk concept, maar ze doen er tenminste iets leuks mee. Sous la Seine gaat de Shark Night 3D route door zichzelf veel te serieus te nemen terwijl de personages de meest domme acties begaan.

De actie beperkt zich helaas tot een paar scènes. Die scène in de catacomben is hilarisch slecht en niet op een goede manier. De burgemeester die de triathlon niet wil annuleren.. ik heb er geen woorden voor. Het zal vast een verwijzing zijn naar Jaws, toen de burgemeester niet het strand wilde afsluiten. Alleen is het hier in Sous la Seine 100 keer dommer. En dat einde? Of ze hopen een sequel te maken of de makers hadden zelf geen idee meer wat ze ermee aan moesten. Dus zijn ze maar gestopt met filmen! Hoe hebben ze Oscar-genomineerd actrice Bérénice Bejo (The Artist) overtuigd om hierin te spelen?

Conclusie
Sous la Seine is niet leuk genoeg voor een avondje dom vermaak. Doe jezelf een plezier en kies één van de vele andere haaienfilms die wel vermakelijk zijn.


Sous la Seine is te bekijken via:

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *