Reviews

Review: Shark Night niet in 3D (2011)

Vorig jaar werd Piranha 3D een onverwacht succes. Niet lang daarna werd bekend dat Shark Night 3D in de maak was met David R. Ellis als regisseur. Hij was eerder verantwoordelijk voor de vermakelijke horrorfilm Final Destination 2. Ik had nog hoop dat ze dezelfde richting op zouden gaan met Shark Night 3D, maar nee. En daar gaat het naar mijn idee ook fout.

Het verhaal
Shark Night 3D gaat over een groepje vrienden die een weekend verblijven in een huisje omringd door water in de middle of nowhere. Hun plezier is van korte duur, want al snel wordt één van de vrienden gebeten door een haai en blijkt hulp halen geen makkelijke opgave.

Beoordeling
Piranha 3D dankt zijn succes niet aan originaliteit. Wat deze remake slim deed was zichzelf niet serieus nemen. De film is express cheesy en over de top en het werkte! Op een gegeven moment wordt tijdens Shark Night een verklaring gegeven voor de aanwezigheid van haaien in het meer. *SPOILERS* Een paar mensen hebben de haaien express in het meer losgelaten en filmen vervolgens de mensen die door de beesten worden verscheurd in de hoop daar geld mee te verdienen. *EINDE SPOILERS* Als je met zo’n verhaal komt en een soap-achtig subplot over twee exen, dan kan je maar beter het idee omarmen dat dit niet de Jaws van deze generatie gaat worden.

Maar goed, dat wilt niet zeggen dat ik Shark Night een slechte film vindt. Er zit genoeg spanning in, de haaien zien er eng uit en de cast is wel aardig. Met name Sara Paxton (Last House on the Left) en Dustin Milligan (90210) doen hun best. Deze film is best het bekijken waard op een koude winteravond.P.s. Ik heb de film niet in 3D gezien, dus daar kan ik weinig over zeggen.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

1 reactie

  1. […] 5. Shark Night (2011) En toen werd het moeilijk om nog een 5e film te kiezen. Open Water en The Reef vind ik persoonlijk saai dus zo kwam ik uiteindelijk uit bij Shark Night. Sara Paxton en haar vrienden verblijven in een huisje omringd door water. Hun plezier is van korte duur wanneer één van hen wordt gebeten door een haai. Er zit genoeg spanning in de film, maar het neemt zichzelf helaas wel iets te serieus. Zoals ik al in mijn recensie zei: als je met zo’n verhaal komt en een soap-achtig subplot over twee exen, dan kan je maar beter het idee omarmen dat dit niet de Jaws van deze generatie gaat worden. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *