Society of the Snow posterIn 1972 stort een vliegtuig met aan boord een rugby team uit Uruguay neer in de Andes. Wat volgt is een bijzonder verhaal over de vriendschap, moed en wilskracht die nodig was om 72 dagen in een onleefbaar gebied to overleven.

Beoordeling
Wat een indrukwekkende film! Society of the Snow is gebaseerd op de waargebeurde Andesvliegramp, al zal het verhaal veel mensen bekend voorkomen van de film Alive (1993) met Ethan Hawke. Een film waar ik veel over gehoord heb, maar zelf nooit heb gezien.

Society of the Snow duurt bijna 2,5 uur en die speelduur vliegt voorbij. Er wordt niet teveel tijd besteed aan introductie. Nee, de vaart zit er goed in zonder het opmerkelijke verhaal tekort te doen. Dit is technisch gezien zo’n sterke film dat ik het bijna moeilijk vind om te geloven dat het is geregisseerd door J.A. Bayona, de man die ons Jurassic World: Fallen Kingdom gaf. Hier is Bayona duidelijk in zijn element. De grote scènes zoals de crash zelf of de lawine zijn fantastisch in beeld gebracht. Maar ook de intieme momenten zijn zo goed. Ik werd er zelf moedeloos van toen ze via de radio te horen kregen dat de zoekactie na zoveel dagen was gestaakt. Pure wanhoop, prachtig vastgelegd op film.

Dat maakt Society of the Snow zo’n fascinerende film. Hoe raap je jezelf na zo’n dieptepunt weer bij elkaar en ga je door als alle factoren tegen je zijn? Ik denk dat er maar weinig films zijn die de veerkracht van de mens zo goed in beeld weet te brengen als Society of the Snow.

Conclusie
Society of the Snow is zonder twijfel één van de beste films die 2024 ons zal brengen.


Society of the Snow is te bekijken via:

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *