Beef posterRoad rage, obsessie en wraak. De 10-delige serie Beef op Netflix heeft het allemaal. Maar ook verrassend veel diepgang, herkenbaarheid en geweldige acteerprestaties van Steven Yeun (Minari) en Ali Wong (Always Be My Maybe). Als ik je één serie mag aanraden dan is het deze topper.

Waar gaat Beef over?
Danny (Yeun) en Amy (Wong) zitten al niet lekker in hun vel wanneer hun paden kruisen en ze verstrikt raken in een road rage incident. Ze kunnen beide niet verkroppen wat er is gebeurd en zijn uit op wraak. Het enige in hun leven waar ze nog een beetje controle over hebben en stiekem ook plezier uithalen.

Beoordeling
Wat een wilde rit is Beef! Iedere aflevering escaleert de situatie verder en dat zorgt voor een hoog binge watch gehalte. Toch raad ik je aan de tijd te nemen met de serie. Net als Amy en Danny achter een masker schuilen, doet Beef namelijk hetzelfde. Het lijkt een vermakelijke serie over road rage en wraak, maar het gaat eigenlijk over depressie. Over het gebrek aan verbinding met anderen. Over het eindeloos najagen van geluk en achterblijven met een gevoel van leegte. Hoe hard je ook je best doet. Deze Netflix original laat goed zien dat depressie verschillende vormen heeft. Het is niet alleen het standaard plaatje van apathisch in je bed liggen. Kijk maar naar Amy die een ‘high functioning’ depressie heeft. Haar leven lijkt op orde, zeker in vergelijking met Danny, maar eigenlijk is ze diep ongelukkig.

Zware kost dus, Beef. Gelukkig is er ook ruimte voor humor, waardoor het niet heel zwaarmoedig aanvoelt. Steven Yeun en Ali Wong spelen Emmy-waardige rollen. Yeun is ver gekomen sinds zijn rol als Glenn in The Walking Dead en dat is mooi om te zien. Wong kennen we vooral als comédienne (zie ook haar Netflix specials), maar weet ook sterk uit de hoek te komen in de dramatische scènes. De bijrollen van onder andere Young Mazino en Maria Bello zijn goed. Eigenlijk is gewoon alles goed aan deze serie. Ga het zien! Laat je verrassen, shockeren en ontroeren door Beef.

Conclusie
Beef behoort tot het beste dat Netflix te bieden heeft.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

1 reactie

  1. Ja, ik ben echt benieuwd naar een tweede seizoen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *