Evil Dead Rise posterBeth (Lily Sullivan) brengt een bezoekje aan haar vervreemde zus Ellie (Alyssa Sutherland), een alleenstaande moeder met drie kinderen. Wanneer oudste zoon Danny het Boek der Doden vindt, verandert een familie reünie in een ware nachtmerrie.

Beoordeling
Tien jaar na de release van Evil Dead van Fede Alvarez is er nu Evil Dead Rise. Bijzonder dat een nieuwe Evil Dead film zo lang op zich heeft laten wachten, want de remake was redelijk succesvol. Deze nieuwe film zou eigenlijk een streaming release krijgen op HBO Max, maar na positieve test screenings belandde het toch in de bioscoop. Een goede zet van distributeur Warner Bros: Evil Dead Rise is inmiddels een groot succes, zowel financieel als bij fans.

Een groot pluspunt van deze nieuwe Evil Dead is de setting. We verruilen het bekende huisje in het bos voor een appartementencomplex ergens in Los Angeles. Ook is het geen vriendengroep die centraal staat, maar een familie. Ik was bang dat de film vrij soft zou zijn, omdat er kinderen in het spel zijn. Gelukkig speelt Rise het niet op safe en zijn ook de kinderen hier niet veilig. Nog meer pluspunten: er zitten een aantal creatieve scènes in, de practical effects zien er goed uit en het bloed vloeit weer rijkelijk. Alyssa Sutherland is heel goed in haar fysieke rol als bezeten moeder.

Toch heeft Rise me niet helemaal overtuigd. De personages zijn niet goed uitgewerkt, waardoor ik niet geïnvesteerd was in hun survival. Nee, een positieve zwangerschapstest noem ik geen character development. Ook het acteerwerk is niet altijd even goed, met name van de jongere castleden. Maar goed, laat je hierdoor niet weerhouden om de film te kijken. Vermakelijk is deze nieuwe Evil Dead zeker!

Conclusie
Evil Dead Rise blaast de franchise weer nieuw leven in, dankzij een verfrissende setting en een aantal creatieve scènes.

3 stars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *