Een jaar na de Woodsboro moorden wonen Sam (Melissa Barrera), Tara (Jenna Ortega), Mindy (Jasmin Savoy Brown) en Chad (Mason Gooding) in New York. Vooral Sam heeft het zwaar, want online wordt beweerd dat zij achter de moorden zit. Wanneer Ghostface weer aan het moorden slaat, zijn de vier zeer wantrouwig naar hun omgeving. Gelukkig duikt een oude bekende op om hulp te bieden.

Beoordeling
Ik heb het hier al vaker gezegd: ik ben een grote Scream fan. Scream 5 heeft mij vorig jaar positief verrast en was een echte love letter aan de fans. Het team (Tyler Gillett en Matt Bettinelli-Olpin) achter deze sequel keerde gelukkig terug voor het zesde deel. De New York setting geeft de film een heel andere vibe. Het voelt iets killer en massaler dan de eerdere delen. Dit gepaard met de brute moorden en aanvallen die we hier treffen, zorgt ervoor dat Scream 6 het heftigste deel uit de franchise is.

Er is na Scream 5 veel gezegd over onze nieuwe leading lady Melissa Barrera. Ook ik was niet te spreken over haar vlakke acteerprestatie, maar gelukkig is ze in dit nieuwe deel beter op dreef en is haar Sam een stuk sympathieker. De rest van de core four (zoals Chad in de film het viertal noemt) is goed. Jenna Ortega is sterk op dramatisch vlak en grondt de film in de realiteit. Jasmin Savoy Brown zorgt voor de komische noot en Mason Gooding voor hart. Ze zijn overtuigend als vrienden en familie. Om eerlijk te zijn: ik heb Sidney hier in Scream 6 niet eens gemist. Het is goed zo. Laat Sid haar happy ending krijgen, dat heeft ze verdiend.

Een dame die wel terugkeert is Kirby uit Scream 4, opnieuw gespeeld door Hayden Panetierre. Het is goed om Kirby weer te zien al krijgt ze niet veel meer te doen dan de FBI agent uithangen. Franchise veteraan Courteney Cox heeft gelukkig wel een goede scène na haar nietszeggende optreden in het vorige deel. De cast bevat verder een aantal bekende gezichten als Samara Weaving, Dermot Mulroney, Tony Revolori, Liana Liberato en Henry Czerny, maar helaas komt niemand hier goed uit de verf. Dit heeft met het script te maken, niet met de acteurs zelf. Scream 4 had hetzelfde probleem: veel bekende gezichten en niet uitgewerkte personages. Zonde! Het is leuk dat Gillett en Bettinelli-Olpin hun Ready or Not (2019) sterren Weaving en Czerny laten opdraven, maar geef deze toppers dan ook iets te doen! Even iets anders: Czerny zien we later dit jaar gelukkig nog in Mission: Impossible – Dead Reckoning.

Het is moeilijk om iets inhoudelijks te zeggen, want ik wil dit spoiler vrij houden. Ik zal wel zeggen dat ik de opening matig vind, al kan ik waarderen dat ze iets nieuws hebben geprobeerd. Het motief van de killer(s)? Tja, het is geen slecht motief, maar wel slecht uitgewerkt. Ik zal hier binnenkort dieper op in gaan waarom ik er zo over denk.

Is Scream 6 dan een aanrader of niet? Ja, het is zeker een aanrader voor de fans. Er wordt verwezen naar alle eerdere delen, de terugkeer van Kirby is een must see en als vertrouwd komt Red Right Hand van Nick Cave weer voorbij. Ook score uit eerdere Screams wordt gebruikt wat weer de nostalgie factor verhoogt. Welke richting de franchise op moet na dit deel, geen idee. Maar het smaakt wel naar meer!

Conclusie
Scream 6 is een waardig vervolg op Scream (2022), maar het is te zien dat het nu wel heel moeilijk wordt om een geloofwaardig motief neer te zetten.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *