Scream 6 draait nu in de bioscoop! Ga het zien als je nog niet bent geweest en kom dan later terug naar deze post. Ik wilde zoveel kwijt in mijn recensie, maar de film daarin ook niet spoilen. Dus vandaag gaan we dieper in op Scream 6, in deze spoiler gevulde post. Laatste waarschuwing. 😉

Scream (2022) was een soft reboot van de originele Scream. Dat zag je aan de titel, de originele cast maakte plaats voor een frisse groep tieners en zelfs ’the boyfriend’ was weer de killer. We zouden dan niet verbaasd moeten zijn dat Scream 6 dezelfde paden bewandelt als Scream 2.

De setting
Hoewel het fictieve plaatsje Woodsboro in Californië de hoofd locatie is van de Scream films, speelt Scream 2 zich helemaal niet in Woodsboro af. Nee, Sidney en Randy studeren in de originele sequel aan het fictieve Windsor College in Ohio. Ook de core four van Scream 5 verlaten Woodsboro en we zien in deel 6 dat Tara, Mindy en Chad studeren aan Blackmore University in New York. Sam is met zuslief Tara meeverhuisd naar New York en ze zijn nu huisgenoten.

Derek (Scream 2) en Danny (Scream 6)

Derek (Jerry O’Connell) in Scream 2 en Danny (Josh Segarra} in Scream 6

Het vriendje is een red herring
Na Richie in Scream 5 gaan ze niet weer van het vriendje de killer maken. Dus hoe verdacht Danny, de nieuwe vriend van Sam, er ook uit ziet, hij is het niet. Gezien zijn postuur zou hij wel een geloofwaardige killer zijn, maar nee. Danny lijkt een goede gozer te zijn, net als Derek in Scream 2. Zowel Sidney als Sam lieten hun vriendjes achter, de één om op de vlucht te gaan en de ander juist om Ghostface te confronteren. Alleen had Derek helaas minder geluk en zocht Ghostface hem op. Danny overleeft de gebeurtenissen in New York gelukkig wel en hopelijk zien we hem terug in Scream 7. Naast Chad bestaat de main cast nu uit vrouwen: Sam, Tara, Mindy, Kirby, Gale. Nog een man erbij zou wel leuk zijn en Danny lijkt sympathiek.

Mrs. Loomis (Scream 2) en detective Bailey (Scream 6)

Mrs. Loomis (Laurie Metcalf) en Detective Bailey (Dermot Mulroney)

Het motief
Zoals Mrs. Loomis (de moeder van Billy) zelf zegt in Scream 2: het motief is good old fashioned revenge! Niets mis mee qua motief. Dus wanneer detective Bailey zich onthult als de vader van Richie dan is dat op zich prima. Waar hij me totaal verliest is dat zijn kinderen Quinn en Ethan ook Ghostface zijn. Uhmm… wat? Is iedereen in die familie gestoord?! Ergens kon ik Mrs. Loomis nog wel geloven, dat zij uit zou zijn op wraak. Wraak is niet voor niets een klassiek motief. Daarnaast heeft zij het grootste deel van de moorden laten plegen door Mickey en heeft ze alleen Randy gedood nadat hij Billy had beledigd. Maar hoe krijg je drie familieleden zo ver om op een murder spree te gaan? En wat ik me ook afvraag: waar is de moeder van Richie in dit verhaal?

Wat betekent dit voor Scream 7?
In Scream 3 zagen we dat Roman (Scott Foley) niet alleen Ghostface was, maar ook de halfbroer van Sidney. Krijgt Sam nog een halfbroer? Is er maar één Ghostface in Scream 7? Als we het patroon van Scream 5 en Scream 6 mogen volgen, zal het die richting op gaan. Of duikt de moeder van Richie op als Ghostface (please no!)? We hoeven vast niet lang te wachten op het antwoord, want het grote succes van Scream 6 zal betekenen dat het volgende deel snel in productie zal gaan.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. Leuke aanvulling! Zelf denk ik dat deel 7 nog grootser wordt. Misschien is er dan wel een groep van mensen die zich verkleden als Ghostface en aan het moorden slaan. Sam kan misschien ook nog het duistere pad bewandelen. Het kan eigenlijk alle kanten op. Ik ben in ieder geval heel benieuwd, want deel VI vond ik erg goed.

    1. Thanks! Na het zien van de trailer dacht ik dat we in 6 een Ghostface cult gingen krijgen. Nu ik erover nadenk: was het originele idee voor Scream 3 niet een cult? Mogelijk krijgen we toch een groep in 7 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *