poster One True LovesWanneer Emma (Phillipa Soo) na een tragisch ongeluk haar leven weer oppakt en een nieuwe liefde (Simu Liu) vindt, duikt haar dood gewaande echtgenoot Jesse (Luke Bracey) weer op.

Beoordeling
One True Loves is gebaseerd op het boek van Taylor Jenkins Reid. Samen met haar echtgenoot schreef ze het script en nu vraag ik me af of het boek net zo mager is als de film. Het plot is zeker niet slecht, maar het heeft bijzonder weinig diepgang. De relatie tussen Emma en Jesse zien we ontwikkelen in een montage waarin ze samen de wereld rondreizen. Ze hebben coole banen, zoals je die alleen in romcoms kan hebben. Verder kan ik je niets over ze vertellen, want er is niets dat ze bindt naast hun jetsettende leven. Nieuwe liefde Sam, gespeeld door Simu Liu (Shang-Chi), heeft ook nauwelijks een persoonlijkheid. Hij is sinds zijn jeugd geobsedeerd door Emma en kon het niet hebben dat zij eerst voor Jesse koos. That’s it. Ik ben geen fan van (te) lange films, maar One True Loves had wel iets langer mogen duren om de personages uit te diepen.

Ook de terugkeer van Jesse is slecht gedaan. Vier jaar in z’n eentje overleven op een onbewoond eiland heeft weinig impact op hem gehad. Op die woeste baard na en een paar nachtmerries, lijkt het net of hij terug is van een weekendje kamperen. Het blijft allemaal zo oppervlakkig. Alle credit voor Luke Bracey (Holidate) die er nog het beste van probeert te maken. Hij is zeker de beste acteur van de film. Liu leunt op zijn charme. Broadway-actrice Phillipa Soo doet het aardig, maar een betere actrice had meer kunnen doen met het matige script.

Positief puntje is de redelijk bedachtzame, maar wel snel doorheen gejaagde conclusie van de film. Hoe kies je tussen twee grote liefdes? Ik vond het wel mooi dat er werd gezegd dat je kiest voor welk persoon je wil je zijn. In Emma’s geval: wil ze de jetsetter zijn die ze was met Jesse of zich verbonden voelen in het stabiele leven dat ze heeft met Sam?

Conclusie
One True Loves had zoveel meer kunnen zijn dan de oppervlakkige film dat het is geworden.

2 sterren

One True Loves is te bekijken via:

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *