poster The First OmenWanneer de jonge Margaret (Nell Tiger Free) naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid te beginnen aan de kerk, ontdekt ze een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof.

Beoordeling
Ik liet The First Omen aan me voorbij gaan in de bioscoop, want ik had weinig vertrouwen in deze prequel van klassieker The Omen uit 1976. Het deed me denken aan flop The Exorcist: The Beginning (2004) en andere gefaalde prequels die veel later zijn gemaakt. De vele positieve reacties hebben me overgehaald om deze horrorfilm een kans te geven. Ik geef toe: ze hadden gelijk!

The First Omen is sfeervol, creepy en naargeestig. Arkasha Stevenson weet met haar regiedebuut de jaren ’70 vibe van het origineel goed na te bootsen. Ik vond het wel iets te lang. Het einde voelt helaas als een last minute toevoeging om de opties open te houden voor een sequel. Onnodig, want The Omen bestaat al! Daarnaast voelt het bestaan van The First Omen, ondanks de verrassende kwaliteit, ook onnodig aan. We hoeven niet overal een antwoord op te hebben. Mysterie werkt ook goed.

Nell Tiger Free, bekend van de serie Servant, speelt een indrukwekkende hoofdrol. Er wordt fysiek veel van haar gevraagd, maar ze gaat er vol voor! Zeker een actrice waar we nog veel van gaan horen. In de bijrollen komen Bill Nighy (Love Actually) en Charles Dance (Game of Thrones) de film nog wat aanzien geven, maar de heren zijn er vooral om weer een paycheck te verdienen.

Conclusie
The First Omen is veel beter dan je mag verwachten van een prequel van een 48 jaar oude film.

3,5 sterren

The First Omen is te bekijken via:

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *