Not Dead Yet posterOp Disney+ staat nu het eerste seizoen van de komedieserie Not Dead Yet met Gina Rodriguez. Inmiddels heb ik de eerste 3 afleveringen gezien en deel ik met jullie mijn eerste indruk.

Waar gaat Not Yet Dead over?
Nell Serrano (Rodriguez) is 37 en haar leven is, naar eigen zeggen, een puinhoop. Voor de liefde was ze naar Londen verhuisd, maar een break up brengt haar na 5 jaar weer terug naar Californië. Eenmaal thuis probeert ze haar ooit veel belovende carrière in de journalistiek weer op te pakken. Helaas voor Nell moet ze onderaan beginnen met het schrijven van overlijdensberichten. Hierbij krijgt ze hulp van de overleden personen zelf.

Beoordeling
Not Dead Yet is tot nu een vrij middelmatige serie. Het grootste probleem is dat het totaal niet origineel is en teveel doet denken aan andere series. Ik moest meteen denken aan nog een recente Disney+ toevoeging: Tiny Beautiful Things. Beide series gaan over dames met rampzalige levens, alleen schrijft de één een advies column en de ander overlijdensberichten. Verder doet Not Dead Yet ook denken aan series als Ghost Whisperer, Joan of Arcadia en zelfs Sex & the City (hoe Nell achter haar bureautje zit te typen). Er is dus weinig vernieuwends hier te vinden. Op zich zou dat niet zo erg zijn als Not Dead Yet tenminste erg grappig is, maar dat is het ook niet. Het is vrij standaard humor die je in een gemiddelde Amerikaanse komedieserie ziet.

Jane the Virgin-ster Gina Rodriguez is een charismatische actrice en probeert nog iets van deze flinterdunne serie te maken. De bijrollen van onder andere New Girl actrice Hannah Simone stellen niet veel voor. Ik heb natuurlijk pas de eerste 3 afleveringen gezien dus hopelijk gaat dat nog veranderen. Iedere aflevering staat er een andere overledene centraal en de gastrollen in deze afleveringen zijn aardig vervuld door Martin Mull, Mo Collins en Pitch Perfect-ster Brittany Snow.

Conclusie
Not Dead Yet leunt op de charme van Gina Rodriguez en ideeën van andere succesvolle series.

2 sterren

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *