Across the Spider-Verse posterEen bezoekje van Gwen Stacy (Hailee Steinfeld) leidt tot een nieuw multiverse avontuur voor Miles Morales (Shameik Moore). Het grote gevaar schuilt echter dichterbij huis. Is Miles in staat een tragedie te stoppen en welke gevolgen zal dit hebben voor de Spider-verse?

Beoordeling
Spider-Man: Into the Spider-Verse was een onverwachte hit in 2018. Het won zelfs – en welverdiend! – de Oscar voor beste animatiefilm. Vijf jaar later is hier eindelijk de sequel Across the Spider-Verse en gelukkig is het wachten niet voor niets geweest. De film is een visueel spektakel! Het is fantastisch om te zien hoe de verschillende animatiestijlen samenkomen. Dit was in de eerste Spider-Verse al goed, maar ze weten het hier naar een nog hoger niveau te tillen. Het is echt een kunstwerk!

Tot zover al het lof voor het visuele deel. Het verhaal is op zich prima. Miles moet zijn screentime in deze film meer delen met Gwen. Haar gedeelte vind ik iets minder interessant en bevat de meeste drama. Ze wordt wel goed tot leven gebracht door Hailee Steinfeld. Persoonlijk vond ik de film een betere flow hebben met de focus op Miles. Shameik Moore zet hem opnieuw goed neer; naast charme en humor zit er veel hart in zijn performance. Dit komt goed tot uiting in scènes met Brian Tyree Henry als zijn vader en Jake Johnson als Peter B. Parker.

Ik heb veel 5 sterren recensies voorbij zien komen. Ik had ook graag zo enthousiast willen zijn. Helaas was de onnodig lange speelduur voor mij een minpunt. Across the Spider-Verse duurt zo’n 20 minuten langer dan zijn voorganger en dat voelde ik wel. Hoe leuk alle verwijzingen naar de Spider-Man lore ook zijn, begon ik me steeds meer af te vragen hoe en wanneer we naar het einde toe gingen werken. En die kwam maar niet, want surprise (voor mij dan): Across the Spider-Verse is een tweeluik. Hoe het verhaal gaat eindigen zien we pas volgend jaar in Beyond the Spider-Verse.

Conclusie
Across the Spider-Verse is een visueel spektakel, maar zit niet zo strak in elkaar als zijn voorganger.

4 sterren

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 reacties

    1. Ik heb het nog een keer gekeken en had er de tweede keer minder last van. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *