poster Clock (2023)Ella (Dianna Agron) is 37, gelukkig getrouwd en heeft geen kinderwens. Onder druk van familie en vrienden besluit ze hulp te zoeken om haar biologische klok te repareren. Ze doet mee aan een klinisch onderzoek, maar de behandeling blijkt gevaarlijke bijwerkingen te hebben. Ella lijkt steeds meer de grip op de realiteit te verliezen.

Beoordeling
Geen kinderen willen. Het blijft een gevoelig onderwerp voor veel mensen. Mooi dat Clock het onder de aandacht brengt en goed illustreert wat de druk om kinderen te krijgen met iemand doet. Zo zegt Ella op een gegeven moment een kind te willen, alleen maar om van het gezeur van anderen af te zijn. Geen goede reden, maar wel één waar sommige vrouwen zich in zullen herkennen. Net als dat zwanger worden ook zijn tol kan eisen van je lichaam en geest.

Clock zou prima een Black Mirror aflevering kunnen zijn met haar dystopische elementen en gebruik van technologie. Ondanks dat is het thema van de film interessanter dan de horror aspecten. De echte horror zit in het verliezen van je autonomie. In de druk die de maatschappij vrouwen oplegt om kinderen te krijgen. Denk aan alles wat er in Amerika gebeurt rond het afschaffen van Roe vs Wade. Uiteindelijk weet de film hier toch een aardige balans in te vinden. Clock wordt gesterkt door een goede hoofdrol van Glee-actrice Dianna Agron. Zij weet de innerlijke worsteling van Ella goed over te brengen. Ook valt de cinematografie in positieve zin op.

Grootste minpunt is het einde. Het is iets wat ik de laatste tijd wel vaker zie; een film bevat interessante ideeën, maar het is lastig om er een bevredigend einde aan te breien. Laat dit je niet weerhouden om Clock een kans te geven. Met haar speelduur van maar 1,5 uur is het zeker de moeite om hier een avond aan te besteden.

Conclusie
Clock bevat Black Mirror-achtige elementen, maar moet het hebben van het thema en de sterke hoofdrol van Dianna Agron.

3,5 sterren

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *