Tiny Beautiful Things op Disney plus“Everyone’s lives are a f*cking shit show.”

Dus ook het leven van Clare (Kathryn Hahn). Ze is door haar man Danny (Quentin Plair) het huis uitgezet nadat ze het college geld van dochter Rae (Tanzyn Crawford) heeft gegeven aan haar broer. Wanneer een oude vriend (Zak Orth) haar vraagt om zijn advies column Dear Sugar over te nemen, vindt ze zichzelf totaal ongeschikt. Gaandeweg realiseert Clare zich dat ze juist door alle ellende in haar leven, ze veel wijsheden heeft opgedaan.

Beoordeling
Ik heb inmiddels de eerste 3 afleveringen van Tiny Beautiful Things gezien op Disney+. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Cheryl Strayed (Wild), die ooit zelf anoniem heeft gewerkt als advies coluniste Dear Sugar. Net als Strayed in haar boek, reflecteert Clare tijdens het beantwoorden van de vragen op haar eigen leven en de gebeurtenissen die haar hebben gevormd. Zo speelt het overlijden van haar moeder op jonge leeftijd een grote rol. Tiny Beautiful Things weet gevoelige snaren te raken waar veel mensen zich in zullen herkennen. Al zal je wel even moet doorzetten, want Clare is in het begin niet erg sympathiek. Gelukkig wordt zij wel geweldig neergezet door de altijd sterke Kathryn Hahn (WandaVision). Na jaren van bijrolletjes spelen in films als How to Lose a Guy in 10 Days tot Glass Onion, is het nu haar tijd om te schitteren. Ook de bijrollen in Tiny Beautiful Things worden goed vervuld door o.a. Quentin Plair, Zak Orth en Merritt Wever.

De afleveringen duren maar een half uur en ondanks de zware onderwerpen kijkt het makkelijk weg.

Conclusie
Tiny Beautiful Things is een tranentrekker en alleen al voor Kathryn Hahn de moeite waard.Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *