poster The Strangers: Chapter 1Maya (Madelaine Petsch) en Ryan (Froy Gutierrez) zijn onderweg naar Portland, Oregon wanneer ze autopech krijgen in een klein dorpje. Ze huren een afgelegen Airbnb, maar hun rust wordt al snel verstoord door drie gemaskerde vreemdelingen. Weten Maya en Ryan de nacht te overleven?

Beoordeling
Dollface, Pin-Up Girl en Man in the Mask zijn terug in The Strangers: Chapter 1! Deze film is het eerste deel van een trilogie en is geen remake van The Strangers (2008), al voelt het wel zo. Regisseur Renny Harlin (Deep Blue Sea) filmde alle drie de delen tegelijkertijd in een periode van 3 maanden. Het schijnt de bedoeling te zijn dat we Chapter 2 later dit jaar nog gaan krijgen.

Het verbaasde me dat Harlin heeft gezegd dat dit geen reboot of remake is, want het lijkt verdomd veel op de originele film. Een verschil is dat er naast de twee hoofdpersonen andere personages zijn geïntroduceerd die waarschijnlijk grotere rollen gaan spelen in de volgende delen. Hierdoor voelen Maya en Ryan minder geïsoleerd dan Kristen (Liv Tyler) en James (Scott Speedman) in de 2008 versie.

Doordat alles zo bekend voorkomt en we weten dat er nog twee delen zullen volgen, ontbreekt er in Chapter 1 een gevoel van dreiging en urgentie. In The Strangers kon het als op zichzelf staande film alle kanten op: iedereen kon doodgaan. Maar hier? Je weet dat de killers niet doodgaan als ze nog in 2 delen moeten verschijnen. Vermoedelijk werkt de trilogie er naar toe om in het laatste deel de killers te ontmaskeren, aangezien de haren van Dollface en Pin-Up Girl in tegenstelling tot de originele films bedekt zijn. Is dit iets waar we echt op zitten te wachten? Juist de anonimiteit van de killers en de zinloosheid van hun daad, maakt The Strangers zo creepy.

Riverdale-actrice Madelaine Petsch speelt een prima hoofdrol. Ze komt een stuk sympathieker over dan haar tegenspeler Froy Gutierrez (Cruel Summer) die vrij vlak speelt.

Ondanks alle kritiek die ik hier heb geleverd, heb ik me prima vermaakt en ben ik toch benieuwd geworden naar het volgende deel. Chapter 1 is een opzetje voor wat nog moet komen en hopelijk zal dat origineler zijn dan wat we hier hebben gezien.

Conclusie
The Strangers: Chapter 1 verzandt in middelmatigheid en herkenbaarheid, maar wellicht zal het de jongere generatie die niet is opgegroeid met The Strangers nog verrassen.

3 sterren

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *