Een paar dagen geleden is mijn relatie na bijna 6 jaar verbroken. Zoals je je waarschijnlijk wel kan voorstellen, heb ik het er erg zwaar mee. Het valt niet mee om zo’n groot deel van je leven na zo’n lange tijd achter je te laten. We woonden samen en zijn de afgelopen jaren bijna elke dag samen geweest. Hij was mijn steun en toeverlaat. Mijn maatje met wie ik de films keek waarover ik mijn recensies schreef. Met wie ik naar Dutch Comic Con ging en volgend jaar weer zou gaan. Ik hield van hem en wilde zo graag een leven samen opbouwen. En nu is het voorbij. Ik wou dat ik hier alinea’s vol kon schrijven over wat een eikel het is, maar dat kan ik niet. Ondanks de liefde die we voelden en nog steeds voelen, werkte het gewoon niet. Soms gaan die dingen zo.

Wat ik hiervan geleerd heb: waardeer je partner. Laat irritaties niet opstapelen. Wees lief voor elkaar en help elkaar. Geloof me dat alle verdriet en irritaties en boosheid binnen je relatie lang niet zo zwaar voelt als de pijn die je voelt als je de persoon van wie je houdt moet laten gaan. Ik wou dat iemand dit laatste tegen mij had gezegd.

Ik heb op dit moment niet veel zin om te bloggen. Alles moet nog even bezinken. Ik wens iedereen fijne kerstdagen toe en hopelijk zien jullie mij na de kerst weer terug. Mocht je nog goede tips hebben om deze break up periode door te komen dan hoor ik het natuurlijk graag. Dank.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

22 Reacties

 1. Wat ontzettend naar voor je 🙁 Ik weet helaas maar al te goed hoe het voelt en ik vrees dat ik niet echt concrete tips voor je heb om je beter te laten voelen. Het is al een positief ding dat je geen boze gevoelens naar elkaar toe hebt, want dat maakt zo’n breuk uiteindelijk nog moeilijker om te verwerken.

  De enige tip die ik je zou kunnen geven en die mij het in de tijd wel iets makkelijker heeft gemaakt is elkaar ook echt de komende tijd niet meer zien of spreken waardoor je de ‘oorzaak’ van je verdriet niet de hele tijd ziet of hoort. Heb zelf gemerkt dat het anders een stuk langer duurt voordat je echt weer goed je eigen en nieuwe leventje kan oppakken.

  Ik geloof zelf heilig in de ware liefde en ben na een hele moeilijke breuk een aantal jaren geleden de man van mijn leven tegen het lijf gelopen. Blijkbaar gebeuren dingen om een reden en probeer dit niet te zien als een einde maar als een nieuw begin, hoe lastig dat op dit moment waarschijnlijk nog is. Heel veel sterkte de komende tijd!

  1. Dank voor je lieve woorden, Patricia. Ik waardeer het zeer. 🙂

 2. Vervelend om te moeten meemaken en leef met je mee. Neem je tijd, zoek afleiding en praat er ook over met je vrienden. Er is helaas geen quick fix, heeft gewoon wat tijd nodig. Sterkte!

  1. Hey Nostra, ga eens niet zo tactvol op de ‘vind ik leuk’ knop drukken 🙂

   1. Ik hoop ook dat de like was vanwege de inhoud en niet zozeer de aanleiding van het bericht 😉

  2. Dank, Nostra. Ik weet dat je gelijk hebt, al kan ik niet wachten tot er meer tijd overheen is gegaan.

 3. Wat enorm naar voor je en ook zo lekker getimed met de feestdagen voor de deur 🙁
  Wens je veel sterkte toe de komende periode!

  Filmtips om een breakup te verwerken:
  – (500) days of Summer (de ware bestaat niet!)
  – High Fidelity (relaties zijn k*t)
  – Amelie (alleen zijn is leuk en je wordt er vrolijk van)
  – Eternal Sunshine of the Spotless Mind (je wilt niet alle herinneren aan je ex verwijderen)

  1. Bedankt voor de filmtips en je bericht. Ik wist al niet goed wat ik moest kijken, omdat overal liefde in zit. Zat ik Final Destination 5 te kijken, word ik er alsnog mee geconfronteerd.

 4. Je gaat inderdaad een moeilijke periode tegemoet… Ik kan je maar drie tips geven, drie quotes: ‘What doesn’t kill you, makes you stronger’, ‘Carpe diem’ en ‘Always look on the bright side of life’. Zo kom je heel veel tegenslag te boven… Sterkte!

  1. Bedankt voor je bericht, Kurt. Dat zijn inderdaad goede quotes om in het achterhoofd te houden.

 5. Wat heftig. Heel veel sterkte in de komende tijd.

  1. Dank je, Daniel, ik waardeer je bericht.

 6. Oh jeetje zeg, wat naar. Er voelt echt bijna niks zo vervelend als iemand laten gaan van wie je houdt, inderdaad. Heel veel sterkte en hopelijk toch nog een fijne kerst!

  1. Thanks, Daphne. Ik denk dat je gelijk hebt, want ik heb me nog nooit zo ellendig gevoeld. Ik kan niet wachten tot dit gevoel slijt.

 7. Zet hem op Gwen. Nu is het kut, maar over een tijdje vind je vast wel een andere toffe, leuke, te gek gave gozer die ook je maatje wordt.

  Gewoon lekker kerst gaan vieren met familie en/of vrienden. En ook gewoon lekker veel huilen, dat lucht op. En als je dan toch alleen wilt zijn (wat ik heel goed snap), dan zou ik voor een lekkere luchtige film gaan.

  Zet hem op.

  1. Bedankt voor de peptalk. 🙂 En ik hoop dat je gelijk hebt.

 8. Ah, wat klote. Neem lekker de tijd voor jezelf en vergeet vooral niet te genieten van de aankomende feestdagen! En als tip geef ik je: koop een gigantische bak ijs (of chocolade/koekjes/wat je maar lekker vindt) en kijk flink wat slashers achter elkaar. Sterkte ermee!

  1. Dankje, Jacq. Ik ging Saw V kijken op Netflix, want er zit lekker weinig liefde in die films. En toen kwam ik tot de ontdekking dat de volgende 2 delen er niet meer op staan. Heel fijn, Netflix.

 9. Lieve Gwen,

  Wat ontzettend vervelend voor je! Ik zou zoveel willen zeggen en doen, maar ik denk dat er maar weinig is dat nu zal helpen. Zes jaar is een lange tijd en die laat je niet zomaar achter je, maar dat het mogelijk is bewijzen zovele anderen die dit ook doorgemaakt hebben. Neem even wat afstand, doe dingen die jij leuk vindt en waar je vrolijk van wordt. Het is goed van je dat je geen nare dingen over hem zegt, dat is iets waar je later misschien spijt van krijgt, dus houd dat vol.

  Ik wens je in elk geval enorm veel sterkte! Ik hoop dat je er snel weer bovenop bent.

  1. Bedankt voor je lieve bericht, Jessica. 🙂

 10. Heel vervelend, Gwen! Zes jaar is een behoorlijk lange tijd en ik kan het mij goed voorstellen dat het moeilijk is om dat alles te laten gaan. Maar zoals vaak boven al is gezegd: neem je tijd en wees niet bang om je emoties de vrije loop te laten. Je mag er verdrietig om zijn en je mag erom huilen; kortom, je hebt alle reden om nu niet even ’the best version of Gwen’ te zijn.

  Gelukkig start over een aantal dagen een nieuw jaar. Dat betekent hopelijk ook voor jou een schone lei en vooruitkijken op een nieuw jaar met nieuwe vooruitzichten. Uiteindelijk kom je ook hier doorheen, ook al voelt het nu niet zo.

  Sterkte, en veel positieve vibes jou kant op van Meneer!

  1. Ik voel me zeker niet the best version of me! Maar alle lieve berichten doen me goed. We hebben best een fijne community zo. 🙂

   Dank voor je bericht en voor je positieve vibes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *