poster-selflessDamian (Ben Kingsley) is een rijke zakenman die ernstig ziek is. Hij ondergaat een exclusieve medische procedure om zijn bewustzijn in een gezond lichaam – in de vorm van Ryan Reynolds – te laten plaatsen. Hij denkt dat het lichaam in een lab is gemaakt, maar wanneer hij achter de waarheid komt, komt zijn nieuwe leven in gevaar.

Beoordeling
Het idee achter Self/less is interessant. De film begint sterk wanneer we kennis maken met de zieke Damian en de mysterieuze Albright (Matthew Goode), de man achter het geheimzinnige bedrijf. Ook is het interessant om te zien hoe Damian moet wennen aan zijn nieuwe Ryan Reynolds lichaam. Helaas vervalt Self/less daarna al snel in een standaard actiefilm met achtervolgingsscènes waarin ze Damian te pakken proberen te krijgen. De tweede helft van de film heeft dan ook weinig te bieden naast de aanwezigheid van Reynolds en Goode. Goed, het is geen straf om naar deze heren te kijken, maar het is wel jammer dat ze het concept niet op een originele manier hebben uitgewerkt. Gelukkig spelen beide heren prima rollen. Ook Kingsley speelt een prima, maar kleine rol. Downton Abbey-actrice Michelle Dockery heeft weinig te doen als de dochter van Damian.

Conclusie
Self/less begint veelbelovend, maar weet het interessante concept niet goed uit te werken.

rating-3stars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

5 reacties

  1. Het concept is inderdaad erg interessant maar in de 2e helft verzand het geheel wel erg snel in een standaard actiefilm. Krappe voldoende

    1. Ja, erg jammer dat ze er niet meer van wisten te maken.

  2. Had meer verwacht van Tarsem Singh, maar uiteindelijk was deze film wel ok….

    1. Ik had niet zoveel met The Cell, dus ik had zelf niet veel verwachtingen van Singh.

  3. […] Impossible – Rogue Nation; Pitch Perfect 2; Pixels; [REC]4: Apocalipsis; San Andreas; Self/less; Spy; Taken 3; Terminator Genisys; The Age of Adaline; The Boy Next Door; The DUFF; The Guest; The […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *