Het is januari en dat is toch wel de maand dat de potentiële Oscar nominees bij ons in de bios gaan draaien, maar ook de films waarin de studios niet veel vertrouwen hebben. Dit is ook te zien aan de grote nieuwe releases die we deze eerste donderdag van 2016 voorgeschoteld krijgen.

The Hateful Eight
De nieuwe Quentin Tarantino film The Hateful Eight was vorige week al in de voorpremière te zien bij Pathé, maar vandaag is de film echt in première gegaan. Opnieuw heeft Tarantino een sterke cast weten te verzamelen die o.a. bestaat uit Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Michael Madsen, Demián Bichir, Walton Goggins en Samuel L. Jackson.

The Hateful Eight vertelt het verhaal van acht gevaarlijke premiejagers ten tijden van de Burgeroorlog in het winterse Wyoming. Door een sneeuwstorm raken ze verwijderd van hun route en komen ze vast te zitten in een afgelegen plaatsje, met alle gevolgen van dien.

Joy
Na Silver Linings Playbook en American Hustle is Jennifer Lawrence opnieuw te zien in een film van regisseur David O. Russell. In Joy speelt zij Joy Mangano, een bescheiden moeder van drie kinderen die van de een op de andere dag schatrijk wordt met opmerkelijke en eenvoudige uitvindingen zoals de “Miracle Mop” en de “Huggable Hangers”.

Joy is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Naast Lawrence zijn ook Robert de Niro, Edgar Ramirez, Elisabeth Röhm en Bradley Cooper te zien.

Point Break
Keanu Reeves en Patrick Swayze speelden de hoofdrollen in de originele Point Break uit 1991. In deze nieuwe versie speelt Luke Bracey de jonge FBI-agent Johnny Utah die besluit te infiltreren in de groep van de charismatische Bodhi (Édgar Ramírez). Bodhi en zijn maatjes houden zich bezig met extreme sporten, maar Utah wil bewijzen dat het team ook verantwoordelijk is voor bizar uitgevoerde misdrijven.

Welke film wil jij graag zien?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

8 reacties

 1. The Hateful Eight lijkt mij echt zó goed! Eens gaan kijken na de examens.

  1. Succes met je examens! 🙂

 2. Ik heb m’n kaarten voor The Hateful Eight morgen al, ben er erg benieuwd naar! Point Break lijkt me echt niets, kijk ik wel als die via VOD beschikbaar is.

  1. Ik ben ook benieuwd naar The Hateful Eight. Point Break laat ik aan me voorbij gaan.

 3. Ik wacht op VOD voor al de films. Ik ga voor Out of Nature 🙂

  1. Dat had ik stiekem wel verwacht. 🙂

 4. The Hateful Eight vond ik een topper! Tarantino weer eens in topvorm.

  Joy spreekt me nog niet zo aan maar ga ik ongetwijfeld binnenkort wel zien.

  Hetzelfde geldt voor Point Break. Zal misschien niet zo sterk zijn maar de trailer zag er leuk uit en mijn vrouw was er lyrisch over.

  1. Ben benieuwd naar je Hateful Eight recensie! Ik ga het zo lezen! 🙂

   Joy spreekt me ook niet echt aan. Het is vast een vermakelijke film, maar voor het verhaal sprint ik niet naar de bios.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *