Het is januari en dat is toch wel de maand dat de potentiële Oscar nominees bij ons in de bios gaan draaien, maar ook de films waarin de studios niet veel vertrouwen hebben. Dit is ook te zien aan de grote nieuwe releases die we deze eerste donderdag van 2016 voorgeschoteld krijgen.

The Hateful Eight
De nieuwe Quentin Tarantino film The Hateful Eight was vorige week al in de voorpremière te zien bij Pathé, maar vandaag is de film echt in première gegaan. Opnieuw heeft Tarantino een sterke cast weten te verzamelen die o.a. bestaat uit Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Michael Madsen, Demián Bichir, Walton Goggins en Samuel L. Jackson.

The Hateful Eight vertelt het verhaal van acht gevaarlijke premiejagers ten tijden van de Burgeroorlog in het winterse Wyoming. Door een sneeuwstorm raken ze verwijderd van hun route en komen ze vast te zitten in een afgelegen plaatsje, met alle gevolgen van dien.

Joy
Na Silver Linings Playbook en American Hustle is Jennifer Lawrence opnieuw te zien in een film van regisseur David O. Russell. In Joy speelt zij Joy Mangano, een bescheiden moeder van drie kinderen die van de een op de andere dag schatrijk wordt met opmerkelijke en eenvoudige uitvindingen zoals de “Miracle Mop” en de “Huggable Hangers”.

Joy is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Naast Lawrence zijn ook Robert de Niro, Edgar Ramirez, Elisabeth Röhm en Bradley Cooper te zien.

Point Break
Keanu Reeves en Patrick Swayze speelden de hoofdrollen in de originele Point Break uit 1991. In deze nieuwe versie speelt Luke Bracey de jonge FBI-agent Johnny Utah die besluit te infiltreren in de groep van de charismatische Bodhi (Édgar Ramírez). Bodhi en zijn maatjes houden zich bezig met extreme sporten, maar Utah wil bewijzen dat het team ook verantwoordelijk is voor bizar uitgevoerde misdrijven.

Welke film wil jij graag zien?

Tags: , , ,

8 Comments

 1. Joachim | Fresh Bananaz

  7 januari 2016 at 14:32

  The Hateful Eight lijkt mij echt zó goed! Eens gaan kijken na de examens.

  1. Gwen

   7 januari 2016 at 15:28

   Succes met je examens! 🙂

 2. Nostra

  7 januari 2016 at 14:35

  Ik heb m’n kaarten voor The Hateful Eight morgen al, ben er erg benieuwd naar! Point Break lijkt me echt niets, kijk ik wel als die via VOD beschikbaar is.

  1. Gwen

   7 januari 2016 at 15:29

   Ik ben ook benieuwd naar The Hateful Eight. Point Break laat ik aan me voorbij gaan.

 3. De protagonisten (m)

  7 januari 2016 at 17:42

  Ik wacht op VOD voor al de films. Ik ga voor Out of Nature 🙂

  1. Gwen

   9 januari 2016 at 16:28

   Dat had ik stiekem wel verwacht. 🙂

 4. Riinyosa81

  9 januari 2016 at 08:19

  The Hateful Eight vond ik een topper! Tarantino weer eens in topvorm.

  Joy spreekt me nog niet zo aan maar ga ik ongetwijfeld binnenkort wel zien.

  Hetzelfde geldt voor Point Break. Zal misschien niet zo sterk zijn maar de trailer zag er leuk uit en mijn vrouw was er lyrisch over.

  1. Gwen

   9 januari 2016 at 16:31

   Ben benieuwd naar je Hateful Eight recensie! Ik ga het zo lezen! 🙂

   Joy spreekt me ook niet echt aan. Het is vast een vermakelijke film, maar voor het verhaal sprint ik niet naar de bios.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *