Meg 2: The Trench posterJaren na de gebeurtenissen uit The Meg, gaat Jonas Taylor (Jason Statham) met een onderzoeksteam de Marianentrog in. Ze treffen daar meerdere Megs, maar op de bodem ook een geheimzinnig station waar gemijnd lijkt te worden. Jonas en zijn vrienden moeten niet alleen ontsnappen aan de gevaren van de oceaan, maar ook aan een menselijke dreiging.

Beoordeling
Vijf jaar na het succes van The Meg is er eindelijk Meg 2: The Trench. Ik heb me destijds prima vermaakt met het eerste deel, al vond ik de toon iets te serieus en bleef een verwachte bloedbad uit. Sequels zijn doorgaans grootser van opzet, dus ik hoopte zo dat Meg 2 een actie spektakel zou zijn. Niet alleen met meerdere Megs, maar ook andere monsters uit de Marianentrog (aka Mariana Trench). Waar is het monster uit Deep Rising (1998), ook uit de Marianentrog, wanneer je het nodig hebt?

Waar het met Meg 2 misgaat is dat de makers het nodig vonden om menselijke bad guys toe te voegen aan de film. Dat deel is helaas niet interessant en erg cliché, én toch neemt dat het grootste deel van de speeltijd in in beslag. Waarom?! Hadden ze niet genoeg budget voor 90 minuten aan Meg actie? Dat is het enige wat ik kan bedenken als verklaring. Het duurt werkelijk 1,5 uur voordat we bij the good stuff komen. In het laatste half uur krijg je dan eindelijk waar je voor komt: goede Meg actie! Statham vs Megs! Een gigantische octopus! Meg vs octopus! Ja, dat laatste half uur is top! Maar, kijkende naar de slechte recensies, vrees ik voor veel kijkers too little, too late.

Statham is een charismatische actieheld die het beste probeert te maken van het slechte script. Ik zie hem graag als Jonas, maar hij verdient beter dan dit. Cliff Curtis, Page Kennedy en Sophia Cai zijn net als Statham opnieuw van de partij. Kennedy is de uitblinker als DJ, een uitstekende komische sidekick. Jing Wu is een prima toevoeging aan de cast. De rest van de cast is makkelijk te vergeten.

Conclusie
Meg 2: The Trench moet het van de laatste 30 minuten hebben.

2,5 sterren

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *