Binnenkort wordt alweer de 100e aflevering van Glee uitgezonden in Amerika. Tijd vliegt! Om deze milestone te vieren, kijken we naar de beste afleveringen, de beste nummers en de slechtste afleveringen van Glee. En laten we dan maar meteen met het laatste beginnen. Glee is één van mijn favoriete series. Ik heb de eerste 4 seizoenen op DVD. Maar het is wel een serie van wisselende kwaliteit. Ik ben niet één van die mensen die roept dat Glee heel slecht is geworden en dat de kwaliteit niet eens in de buurt komt van de glory days van seizoen 1 en 2. Glee is vanaf het begin al een slecht geschreven serie. Voorbeeld: in seizoen 1 doet Terri alsof ze zwanger is en wil ze Quinns baby voordoen als haar eigen kind. Dit past prima in een soap! Maar Glee kan ook, met vlagen, heel scherp, sterk en briljant uit de hoek komen. Maar dat is iets voor een andere post.

Hier in chronologische volgorde mijn top 10 slechtste Glee afleveringen:

Acafellas (#1.03)
glee-acafellasMr. Shue (Matthew Morrison) roept vaak genoeg dat Glee club zijn passie is, maar in de derde aflevering van het eerste seizoen stort hij zich alweer op iets nieuws: een eigen a capella groep genaamd Acafellas. Tja. Een prima verhaallijn voor zo’n 2 seizoenen later, niet voor het begin van het eerste seizoen! Ook iets om snel te vergeten: Mercedes (Amber Riley) heeft gevoelens voor Kurt (Chris Colfer).

Hairography (#1.11)
glee-hairographyNa het zien van Jane Addams Girls Choir, denkt Mr. Shue dat haar heel belangrijk is tijdens een performance en daarom koopt hij pruiken voor New Directions. En moeten ze met hun pruiken op een mash-up doen van Crazy in Love en Hair. Ugh. Vervolgens denken de leden van New Directions dat het gepast is om het optreden van een dovenkoor te verpesten door naast ze te gaan staan en mee te gaan zingen. Dubbel ugh!

Original Song (#2.16)
glee-originalsongNew Directions gaat naar Regionals met zelfgeschreven nummers. Leuk geprobeerd, Glee, maar daar zat ik niet op te wachten. Oh en teveel Blaine (Darren Criss) en The Warblers.

A Night of Neglect (#2.17)
glee-nightofneglectNew Directions moet weer eens geld inzamelen, omdat ze nooit genoeg budget hebben. Ze besluiten de saaiste benefietavond ooit te organiseren. Gwyneth Paltrow verzorgt één van de weinige lichtpuntjes van de aflevering met een prachtige versie van Turning Tables.

New York (#2.22)
glee-newyork“New York” is één van de meest frustrerende afleveringen van Glee ooit. New Directions is in New York voor Nationals, de belangrijkste zangcompetitie voor glee clubs. En ze hebben nog geen nummers voorbereid, geen choreografie. Ze moeten de nummers nog schrijven!! Mr. Shue laat weer eens zien wat een bijzonder slechte docent hij is en de Glee schrijvers laten zien dat ze niet erg doordacht bezig zijn.

The Spanish Teacher (#3.12)
glee-spanishteacherDeze aflevering laat nogmaals zien wat een slechte docent Mr. Shue is. Hij is docent Spaans, maar hij kan zelf niet eens Spaans! Ricky Martin wordt geïntroduceerd als de nieuwe leraar Spaans en vervolgens zien we hem nooit meer terug. En dat is jammer, want Ricky was eigenlijk het beste deel van deze slechte aflevering.

Prom-asaurus (#3.19)
glee-promasaurusDe meeste prom afleveringen van Glee zijn leuk, maar “Prom-asaurus” slaat de plank mis. Klassenpresident Brittany (Heather Morris) besluit dat het feest een dinosaurus thema krijgt en dat Blaine geen haargel mag gebruiken. Met Dinosaur van Ke$ha als muzikaal dieptepunt, al was Big Girls Don’t Cry ook wel pijnlijk aan de oren.

Makeover (#4.03)
glee-makeoverEen saaie aflevering over Blaine, die niet weet wat hij met zijn leven moet doen nu Kurt in New York zit en hij nog in Lima. Hij besluit dat hij klassenpresident wil worden en dan moet hij de huidige klassenpresident Brittany verslaan in een debat. Ook verschrikkelijk: Sam (Chord Overstreet) en Brit verpesten Celebrity Skin van Hole en Sarah Jessica Parker moet zo nodig zingen.

A Katy or a Gaga (#5.04)
glee-katyorgagaEen aflevering die alleen maar lijkt te bestaan om gebruik te maken van de populariteit van Lady Gaga en Katy Perry om zo meer downloads te genereren op iTunes. Plus, Katy of Gaga is een stomme vraag want beide dames zijn nogal extreem. Dan hadden ze beter Gaga vs Taylor Swift kunnen doen als ze echt een punt hadden willen maken. Oh en Mr. Shue is weer de worst teacher ever, omdat hij Marley (Melissa Benoist) schorst wanneer zij liever niet halfnaakt op het podium wil verschijnen.

The End of Twerk (#5.05)
glee-endoftwerkEn deze aflevering bestaat om gebruik te maken van de populariteit van Miley Cyrus. Al lijkt Miley het nummer Wrecking Ball en het concept van de videoclip gejat te hebben van Marley, want deze aflevering speelt zich af circa april 2013, maanden voordat Miley Wrecking Ball uitbrengt. Ugh!! Schrijvers! Let eens op!

Zo, dit waren mijn top 10 slechtste Glee afleveringen. Welke afleveringen staan aan de bodem van jullie 100 afleveringen?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *