Een onderzoeksteam met ondersteuning van groepje militairen gaat naar Skull Island. Daar ontdekken ze niet alleen de aanwezigheid van de machtige Kong, maar ook een hoop andere dodelijke wezens.

Beoordeling
Op de planning staat Godzilla vs. Kong, een film onder de regie van Adam Wingard, wat mij een iets te ambitieuze taak lijkt voor een man die zijn shaky cam fase nog niet ontgroeid is. Maar goed, door Kongs associatie met de wanstaltige Godzilla (2014), had ik weinig hoop voor Kong: Skull Island. Gelukkig waren mijn zorgen onterecht, want Skull Island is een vermakelijke monster movie. Hoewel in beide films de titelpersonages hun screentime moeten delen met andere monsters, krijgen we in Skull Island Kong duidelijk in beeld te zien! Zie, zo moeilijk hoeft het niet te zijn, makers van Godzilla! Goed, het verhaal is aan de magere kant. Hoe vaak hebben we het verhaaltje van ‘mensen komen op een mysterieus eiland en gaan dood’ wel niet gezien? Bij dit soort films denk ik altijd dat het belangrijker is hoe we van A naar B komen en niet zozeer hoe het gaat eindigen. Dankzij een aantal aardige actievolle scènes komen we uiteindelijk op een vermakelijke manier bij B terecht.

Hoewel de personages onderontwikkeld zijn, wist Skull Island wel een hoop talent aan te trekken. Tom Hiddleston, Brie Larson, John Goodman, John C. Reilly, Corey Hawkins, Thomas Mann en Samuel L. Jackson komen allemaal voorbij. De één heeft wat meer te doen dan de ander, maar spelen allemaal prima.

Conclusie
Kong: Skull Island is een vermakelijke monster movie en zo hoort het ook.

Tags: , , , , , , , , ,

8 Comments

 1. Vinnie's Recensies

  21 juli 2017 at 08:56

  Top! Helemaal mee eens 😉

  1. Gwen

   5 augustus 2017 at 16:57

   Goed om te horen 😉

 2. Paul

  21 juli 2017 at 10:12

  Ik hoop hier binnenkort aan toe te komen.

  1. Gwen

   5 augustus 2017 at 16:58

   Zeker doen, leuk popcorn vermaak 🙂

 3. Daan

  23 juli 2017 at 20:45

  Precies, hij is vermakelijk, maar verre van goed haha

  1. Gwen

   5 augustus 2017 at 16:58

   En dat is goed genoeg :p

 4. Nostra

  15 augustus 2017 at 11:21

  Heerlijke popcornfilm!

 5. […] at Night; Jigsaw; John Wick: Chapter 2; Jumanji: Welcome to the Jungle; Jungle; Justice League; Kong: Skull Island; The Lego Batman Movie; Life; Little Evil; Manchester by the Sea; Mountain; The Mummy; Murder on […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *